Logo hartvanwaddinxveen.nl
Lichtpuntje Martijn Kok, die makkelijk scoort. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)
Lichtpuntje Martijn Kok, die makkelijk scoort. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)

Bert de Best vraagt om toewijding

  •   87 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair is zaterdag op miraculeuze wijze ontsnapt aan een nieuwe nederlaag. Toen Nieuwkoop in blessuretijd de 1-2 achter doelman Rick van Hattem werkte, leek zich een nieuw fiasco aan te dienen. Rayvano Saluteru redde met een fraaie goal, ver in de extra tijd, een punt: 2-2.

De ambities waren groot aan het begin van het seizoen. De selectie, die een kwaliteitsinjectie kreeg, moest en zou zich kunnen meten met de top van de derde klasse. Voorzichtig werd op sportpark 't Suyt al gesproken over verbetering van de prestatie van vorig seizoen toen Be Fair tweede werd achter het ongenaakbare Van Nispen.
De competitie is nog niet halverwege en nu al kunnen de mooie plannen de ijskast in. Elf punten is intussen de achterstand op koploper TAVV. "Het kampioenschap kunnen we vergeten", stelde trainer Bert de Best. "Dat is gezien de omstandigheden gewoon niet realistisch meer." De Zoetermeerse oefenmeester had in aanloop naar de wedstrijd tegen Nieuwkoop zijn spelers een spiegel voorgehouden en specifiek gevraagd om meer toewijding. Hij baalt ervan dat hij nog geen enkele keer in dezelfde samenstelling heeft kunnen spelen. "Automatismen lijden daar hevig onder", zei hij. "We missen elke keer te veel spelers. Enerzijds door blessures en dat heb je niet in de hand, anderzijds door vakanties. En daar zijn we wel zelf schuldig aan. Het is niet één speler die daardoor tijdens het seizoen niet beschikbaar is maar meerdere."

Ook tegen Nieuwkoop moest De Best zijn elftal door allerlei oorzaken omgooien. Daar was vooral het middenveld de dupe van. De spelers die er nu stonden, waren zichtbaar onwennig. "Het was puur slecht. We dekten op vier, vijf meter. Dat heeft niets te maken met goed voetbal maar met de manier waarop je je voorbereidt", baalde De Best.
Be Fair voetbalde niet goed, maar had ook de pech dat de scheidsrechter in een onschuldige actie van Jan Willem Oosterveen een penalty zag. Via Martijn Kok, opvallend productief dit seizoen, poetste de thuisploeg de achterstand weg. De tweede gelijkmaker in de extra tijd maakte het humeur er bij De Best nauwelijks beter op.

Meer berichten