Logo hartvanwaddinxveen.nl

Gouwe-heren verder achterop

  •   59 keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – De heren van De Gouwe liepen in de achtste speelronde nieuwe averij op. In zwembad De Sniep leed de ploeg van Cees Loendersloot tegen WZC uit Zoetermeer een zeldzame nederlaag voor eigen publiek: 10-11.

Rotterdam, dat vorige week won van De Gouwe en alleen op kop kwam in de derde divisie, spon garen bij de Waddinxveense misstap. Het won bij De Kempvis en heeft nu zes punten voorsprong. "Die staan inmiddels los. Voor ons wordt het zaak de komende weken aan te haken. We spelen tegen Wave en De Kempvis en beide wedstrijden moeten we eigenlijk winnen om nog mee te doen bovenin", aldus Loendersloot.
De twee scheidsrechters speelden in de ogen van de Rotterdamse oefenmeester een hoofdrol. Toch ging het hem te ver om de arbitrage de nederlaag in de schoenen te schuiven. "Uiteindelijk hebben we vandaag van onszelf verloren. We hebben drie strafworpen gemist. Dat gebeurde telkens op een cruciaal moment."

De dames incasseerden in de eerste divisie het eerste verlies van dit seizoen. ZVVS uit Vlaardingen zegevierde met 8-10. Opvallend was dat er drie gouden medaillewinnaars van de Olympische Spelen van Peking in het water lagen. Aan Waddixveense kant kwamen Mieke Cabout en Gillian van den Berg in actie, bij ZVVS was Daniëlle de Bruijn van de partij.

Meer berichten