Timios is vooralsnog een klasse apart in de eerste klasse.

Dames Timios zijn niet te stoppen

Sport 358 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen - Op de dames van Timios staat in de eerste klasse voorlopig geen maat. Zaterdag werd de vijfde overwinning op rij behaald. Kratos'08 moest er in Groenswaard met 4-0 aan geloven.
Daardoor verstevigde het jonge Timios, dat bestaat uit spelers die vorig seizoen de talentvolle B-ploeg vormden, de koppositie op de ranglijst. De Waddinxveense equipe staat inmiddels zeven punten voor op RVV, dat echter wel één wedstrijd minder speelde. VollingGo 2, dat derde is, kijkt al tegen een achterstand van negen punten aan.
Timios derdert door de eerste klasse. Ook tegen Kratos'08 was het klassenverschil groot. Het was veelzeggend dat de bezoekers niet verder kwamen dan maximaal zeventien punten per set. In de eerste set kon Timios uitlopen naar 11-2. Het verschil aan het einde van de set was uiteindelijk tien punten: 25-15. In de tweede set kon Kratos'08 tot 4-4 bijblijven, daarna sloeg Timios weer een gat. De verdediging werd aangescherpt waardoor de libero van de thuisploeg de spelverdelers goed kon bereiken. Die konden op hun beurt de aanvallers in stelling brengen (25-17). In de meestal lastige derde set stond Timios als een huis. Kratos'08 werd maar dertien punten gegund (25-13). De vierde set verliep moeizaam vanuit Waddinxveens perspectief. Bij een 4-7 achterstand moest coach Michael van Maaren een time-out nemen. Langzaam maar zeker hervond Timios zichzelf en keerde het vertrouwen terug. Opnieuw kwam Kratos'08 niet verder dan vijftien punten (25-15).