Logo hartvanwaddinxveen.nl
Justin Bulk en Geert Koren konden met rood vertrekken. ""Hij wilde ons willens en wetens benadelen", zei Bert de Best na afloop.
Justin Bulk en Geert Koren konden met rood vertrekken. ""Hij wilde ons willens en wetens benadelen", zei Bert de Best na afloop.

Be Fair witheet op scheidsrechter

  •   596 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen - De scheidsrechter was zaterdag de gebeten hond bij Be Fair, dat bij koploper Sporting Leiden tot een 2-2 gelijkspel kwam. De Waddinxveense derdeklasser beëindigde het duel met negen spelers. "Die man was een ramp."

Door Erik van Leeuwen

"Ik ben al een jaar of 25 trainer maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", reageerde een verbouwereerde trainer Bert de Best na afloop. "Wij konden in de ogen van de scheidsrechter geen goed doen. Waarom? Geen idee. Wist ik het maar."
Be Fair kreeg in Leiden negen gele kaarten en versleet daarnaast drie grensrechters. "Bizar", vond De Best, die al voor de wedstrijd onheil rook. "Hij vond dat ons groene uittenue te veel leek op het blauw van Sporting Leiden. Maar ons klassieke tenue was veel minder onderscheidend. Afijn, je kunt daar van mening over verschillen, maar de manier waarop wij werden gemaand van tenue te veranderen was heel agressief. Op zo'n denigrerend toontje. Ik had toen al zoiets van 'ok, wordt het zo'n wedstrijd'."

De invloed van de scheidsrechter was vanaf het begin aan groot maar Be Fair, dat veel beter was dan de thuisploeg, nam door twee treffers van Wilfried Smit een 0-2 voorsprong. De Best zag vanaf de zijlijn hoe zijn ploeg de ene na de andere gele kaart kreeg. "Vaak voor helemaal niets. Bij Sporting Leiden hadden ze ook zoiets van 'wat is hier aan de hand'. De wedstrijd was juist uitermate sportief."

Justin Bulk was de eerste Waddinxvener die met rood kon vertrekken. "Hij zei iets en kreeg geel. Vervolgens zei hij: 'ongelofelijk'. Is dat zo erg om rood te trekken?" Later volgde Geert Koren de weg van zijn ploeggenoot naar de kleedkamer. Ook hij kreeg zijn tweede gele kaart. "Hij wilde ons willens en wetens benadelen, anders kan ik het zien", concludeerde De Best over de leidsman.

Be Fair raakte niet alleen snel door zijn spelers, maar ook door zijn grensrechters heen. De eerste werd in de rust door de arbiter gezegd dat hij in de kleedkamer mocht blijven, de vervangende grensrechter mocht inrukken toen hij volgens de scheidsrechter onterecht een vlagsignaal vanwege buitenspel gaf bij de goedgekeurde aansluitingstreffer van Sporting Leiden. De Best: "Hij stuurde 'm weg en ging gewoon verder zonder grensrechter. Volgens mij mag dat niet eens."
Ondanks de numerieke minderheid hield Be Fair stand en kreeg het zelfs een reuzenkans toen Mo el Azzouti alleen op de keeper af kon. Hij werd in het strafschopgebied gestuit door een verdediger. De Best: "Iedereen zat te wachten op het fluitsignaal én een strafschop. Dat fluitje kwam, maar hij legde bal er doodleuk buiten."
"Een vreselijke middag. Die kaartenlast zal in de rest van het seizoen blijven meewegen."

Wel is Be Fair van plan een mail naar de KNVB te sturen waarin het haar onvrede uit over de gang van zaken. De Best: "Gedane zaken nemen geen keer, maar het lijkt mij beter dat we deze man niet meer tegenkomen. Wij zijn allesbehalve een schop-ploeg. Ik heb een team van vijftien ideale schoonzonen."

Meer berichten