(foto: pixabay)
(foto: pixabay)

Old Star Tennis Clinic bij TV Waddinxveen

Sport 372 keer gelezen

TENNIS
Waddinxveen – Op donderdagochtend 24 oktober wordt bij Tennisvereniging Waddinxveen de zogenaamde Old Star Tennis Clinic gehouden. De activiteit is bedoeld voor mensen van zestig jaar en ouder.

Omdat ook deze doelgroep graag wil sporten zonder vervelende blessures op te lopen, is onlangs op landelijk niveau de kick-off voor het Old Star Tennis verricht. In Waddinxveen krijgt de actie navolging omdat de drie tennisclubs – Be Fair, De Gouwe Smash en dus ook Tennisvereniging Waddinxveen – veel waarde hechten aan veilig sporten voor ouderen.

Drie verenigingen samen
"Het is echt een initiatief van de drie verenigingen samen", zegt Inge Alberto, bestuurslid van TV Waddinxveen. "Met de clinic willen we zestigplussers de gelegenheid bieden om een uurtje lekker te tennissen. Er zullen aangepaste spelregels zijn, waardoor het sporten wat makkelijker wordt. Een belangrijke verandering is dat de bal twee keer mag stuiteren."

"Ook mag er onderhands geserveerd worden en zullen de wedstrijden (dubbels) op het veld voor het enkelspel afgewerkt worden", vervolgt Alberto. "Bovendien hoeven de spelers maar vier games te winnen in een set en zal bij deuce gelijk een winnend punt worden gespeeld. De spelers, die af en toe een ronde overslaan om te kunnen uitrusten, kunnen al met al op een rustige manier genieten van de clinic. Dat geldt zowel voor de mensen die al bij een club tennissen, als voor de liefhebbers die eens met de sport kennis willen maken."

Koffie met koek
De clinic start volgende week donderdag om 10.00 uur. Vanaf 9.30 uur zijn belangstellenden welkom op het tennispark voor een kop koffie met een koek. "Gewoon gezellig een kijkje komen nemen is natuurlijk ook prima", besluit Alberto.
Deelnemers aan de clinic kunnen zich opgeven via het mailadres evenementen@tvwaddinxveen.nl
Het tennispark van TV Waddinxveen is te vinden aan de Alberdingk Thijmlaan 2.