Er viel zaterdag veel te juichen voor Timios (foto: Leo Ernst).

Ook Castellum wijkt voor Timios: 0-4

Sport 357 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen – De dames van Timios hebben na vier speelronden riant de leiding in de eerste klasse. Zaterdag boekte de jonge Waddinxveense formatie de maximale zege bij Castellum in Alphen aan den Rijn: 0-4.

Timios begon dit seizoen met een nieuw dames 1-team, dat bestaat uit spelers onder de achttien jaar. Met de voormalige B-talenten hoopt de club de stap naar een hoger niveau te maken. In de eerste drie speeldagen werden overwinningen behaald op Novo (3-1), Kalinko (0-4) en GGV (3-1). Zaterdag liep Timios Castellum onder de voet.
In de eerste set had de thuisspelende ploeg niks in te brengen tegen de pupillen van Michael van Maaren. De bezoekers liepen snel uit naar een 9-20 voorsprong. Castellum werd daarna nog een paar puntjes gegund, maar met 12-25 ging de set met overtuigende cijfers naar Timios. De tweede set begon minder voortvarend met een 7-1 achterstand. Na een time-out pakte Timios de draad weer op en een inhaalrace zorgde voor de beloning: 17-25. In de derde set had Castellum geen schijn van kans. De passing bij Timios was uitstekend en ook in aanvallend opzicht werd telkens de juiste keuze gemaakt (12-25). De Waddinxveense talenten verslapten daarna niet in, waardoor ook de vierde set met overmacht werd gewonnen (15-25).
Door de overwinning heeft Timios een gaatje geslagen met de achtervolger. De Waddinxveensen hebben achttien punten uit vier duels. RVV (11 uit 3) is de enige ploeg die Timios nog enigszins in beeld heeft.