Een zeldzaamheid in de eerste helft, Be Fair in de verdediging tegen Gouda. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Be Fair houdt het lang spannend

Sport 225 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair is zaterdag ook in zijn tweede thuiswedstrijd tot winst gekomen. De overwinning op Gouda was echter allesbehalve riant (1-0). Be Fair begon sterk, maar viel na een half uur ver terug.

Matchwinner was Bas van der Lugt. Hij rondde in de veertiende minuut een aanval af na goed doorgaan van Pepijn de Pagter. Be Fair had voor de 1-0 al een aantal riante kansen om zeep geholpen. De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig toen Tom de Vos van dichtbij vrij voor de keeper van Gouda hoog over schoot.

De voetballers van de thuisploeg vonden elkaar in het eerste half uur met vlot voetbal. Voor Gouda was een bijrol weggelegd in die fase. De 2-0 die in de lucht hing bleef uit en Be Fair zakte langzaam maar zeker terug naar een bedenkelijk niveau. Trainer Bert de Best vond het onbegrijpelijk dat zijn elftal zo ver terugzakte. "En dat is niet de eerste keer dit seizoen. Wij hebben een goede ploeg als iedereen erbij is met zijn hoofd, maar als de concentratie minder wordt, zijn wij geen steek beter dan andere teams. Het wordt tijd dat we dat eens gaan beseffen."

De Best hield daarom een 'katerig' gevoel over aan het treffen. "Ondanks de drie punten was ik niet gelukkig. Datzelfde gevoel overheerste bij de spelers. Niemand stapte zaterdag met een voldaan gevoel van het veld. Dertig minuten goed voetbal is te weinig. Het overkomt ons te vaak dat we vervolgens wegzakken naar een bedenkelijk niveau."

Be Fair verloor in de tweede helft Rens Blok met een ogenschijnlijk zware hoofdblessure. Deze week moet blijken hoe ernstig de blessure is.

De Waddinxveners speelden tegen Gouda met rouwbanden vanwege het overlijden van Johan Meijaard, lid van Be Fair sinds 1969 en de laatste jaren actief in de onderhoudscommissie. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen.