Logo hartvanwaddinxveen.nl
Korbis had weinig in te brengen zaterdag.
Korbis had weinig in te brengen zaterdag.

Vernedering Korbis tegen Phoenix

  •   66 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – "Snel vergeten en doorgaan." Dat was de boodschap van gelegenheidscoach Remco Sliedrecht na de 6-17 afstraffing van Korbis zaterdag tegen Phoenix.

De Waddinxveners maakten zich vooraf al weinig illusies over hun kansen, de realiteit bleek nog weerbarstiger. De bezoekers uit Zoetermeer waren op alle fronten beter en overklasten Korbis in alle facetten van het spel.
"Verliezen van deze ploeg is geen schande", erkende Sliedrecht, die vanaf deze week weer het stokje overgeeft aan Marco van Leeuwen. "Maar je hebt verliezen en verliezen. Als we met 20-15 eraf gaan, voelt dat toch een stuk beter dan de uitslag nu."
Vooral het aantal gemaakte treffers – slechts zes – zorgde voor de pijn bij Korbis. "We hebben heus wel onze kans gehad, maar over het algemeen hadden we weinig te vertellen. De heren van Phoenix hadden praktisch elke rebound, dan kom je automatisch tot minder schoten. Zij hebben een ploeg die al jaren op dit niveau bij elkaar speelt, daar kunnen we ons op dit moment gewoon nog niet mee meten."
Korbis kwam voor rust maar tot twee treffers (2-9) en hoewel de score na de pauze verdubbelde, bleef het aantal treffers onder de maat.

Meer berichten