Logo hartvanwaddinxveen.nl

Hans van Vark wil volgende stap zetten

  •   58 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen - Timios zocht het voor de vervanging van trainer/coach Ronald de Rooij dicht bij huis. Hans van Vark neemt met ingang van dit seizoen de taken over. Hij wil met Timios de volgende stap zetten.

Ver te zoeken hoefde Timios niet, want Van Vark was afgelopen seizoen trainer van het tweede team van de Waddinxveense/Boskoopse fusieclub. In het verleden was hij ook werkzaam bij Be Fair, dat met Agon uit Boskoop opging in Timios. "Natuurlijk is dat een voordeel", zegt Van Vark (59) over het feit dat hij al een tijdje rondloopt in de Timios-keuken. "Ik ken de spelers, maar het is niet zo dat ik al een uitgebreid beeld van ze had gevormd. Als heren 1 speelde, speelden wij vaak ook met heren 2. Bovendien kijk je dan met andere ogen naar een wedstrijd."
Van Vark, die al sinds 1977 training geeft, zette bepaald niet het mes in de selectie. Op één plaats voerde hij een wijziging door. Middenaanvaller Mark Boer ging van heren 2 naar heren 1, Luuk Rijnen ging de omgekeerde weg.

De verandering zit 'm veel meer in de aanpak van Van Vark, die volgens hem verschilt met die van zijn voorganger Ronald de Rooij. "We hebben heel veel raakvlakken, maar iedere trainer heeft uiteraard zijn eigen manier van werken. Ik ben iemand die veel bij de spelers neerlegt. Ik vind het belangrijk dat ze verantwoordelijkheid dragen in het veld." Wat dat betreft komt de onderwijsachtergrond van Van Vark om de hoek kijken. "Leren en ontwikkelen. Een vraag die ik constant stel is 'waarom dit, waarom dat?'. Hoe meer oplossingen er van de spelers komen hoe beter."
Vorig seizoen handhaafde Timios zich in de promotieklasse. "Dankzij een indrukwekkende eindsprint", toont Van Vark zich onder de indruk. "Heel knap hoe de ploeg zich zo in de laatste wedstrijden heeft laten geld. Dan moet je mentaal erg sterk zijn." Hij weet ook dat het eerste jaar in de promotieklasse het moeilijkste is. "Dat wil niet zeggen dat we ons dit seizoen fluitend handhaven, maar de spelers hebben in elk geval wel een jaar kunnen wennen aan het tempo en spel in de promotieklasse. Die aanpassingsperiode is achter de rug. Het plan is om minimaal in de middenmoot te spelen."

Veel tijd om zich voor te bereiden heeft Timios niet. Vrijdag 20 september staat al de eerste wedstrijd op het programma. "Daar hebben alle teams last van. We gaan ons best doen om er zo goed mogelijk te staan."

Meer berichten