Logo hartvanwaddinxveen.nl
De jeugd van HC Waddinxveen in actie tegen Klein Zwitserland uit Den Haag op het tweede veld.
De jeugd van HC Waddinxveen in actie tegen Klein Zwitserland uit Den Haag op het tweede veld.

Hockeyclub maakt kwaliteitsslag

  •   90 keer gelezen   Sport

Waddinxveen – HC Waddinxveen neemt komende zaterdag op feestelijke wijze de nieuwe verlichting en lichtmasten in gebruik. Voor de club een belangrijke stap in de toekomst, die duurzaam moet zijn naast en op het veld.

Door Erik van Leeuwen

Gert Jan van Delft is sinds mei de voorzitter. Hij heeft 'de niet lichte taak', zoals hij het zelf aangeeft, om Ton Vreeburg te vervangen. Onder leiding van zijn voorganger, inmiddels benoemd tot erelid, werd een grote klus voltooid. Met een nieuw water- en semi-waterveld kan HCW qua ondergrond weer jaren vooruit. In het kader van duurzaamheid koos de club er ook voor om de verouderde lichtmasten te vervangen door nieuwe exemplaren en LED-verlichting. "Dat was echt nodig, want die palen stonden er al dertig jaar", zegt Van Delft. "De armatuur was op sommige plekken afgebroken. Met de LED-verlichting besparen we jaarlijks veel geld. Bovendien is de kracht van het licht een enorme verbetering van de trainingscapaciteiten op doordeweekse donkere avonden. We zijn nu aan het kijken voor LED-verlichting op het tweede veld."

Voor HCW zijn de ingrepen een flinke investering. "We konden gelukkig een beroep doen op fondsen. Eén daarvan was een duurzaam investeringsinitiatief van de ledenraad van de Rabobank. Part of the deal is dat de Rabobank vanaf volgend jaar tien jaar onze hoofdsponsor is. Daar zijn we enorm blij mee", aldus Van Delft. De uitgaven namen een behoorlijke hap uit de spaarpot van de club. Van Delft: "De bodem is in zicht, maar we willen op korte termijn nog wel een nieuwe aggregaat aanschaffen voor het clubhuis. Ook dat gaat door."

De kwaliteitsslag moet er ook op het veld komen. "We gaan ons de komende periode echt focussen op verbetering van het opleidingsniveau. We willen onze trainers en coaches zo goed mogelijk opleiden. Dat gaan we doen door het aanbieden van cursussen en clinics", aldus Van Delft. "Ook dit seizoen hebben we weer een enthousiaste groep nieuwe vrijwilligers. Die moet wegwijs gemaakt worden. Niet iedereen heeft hockeyervaring. Een goede begeleiding is daarom een must, wil je ook op hockeytechnisch niveau verder."

Meer berichten