} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het mixteam van Be Fair is na de 4-0 winst op Sobri kampioen geworden in de hoofdklasse.
Het mixteam van Be Fair is na de 4-0 winst op Sobri kampioen geworden in de hoofdklasse.

Mixteam Be Fair voltooit huzarenstukje

  •   83 keer gelezen   Sport

TENNIS
Waddinxveen – Het eerste mixteam van tennisvereniging Be Fair heeft beslag gelegd op het kampioenschap van de hoofdklasse op de vrijdagavond. De Waddinxveense formatie klopte op de laatste speeldag Sobri uit Voorburg (4-0).

Be Fair voelde voor de laatste speeldag de hete adem van Noordwijk in de nek. Om de concurrent voor te blijven moest er in het slotduel met maximale cijfers gewonnen worden.
Het team van Be Fair 1 (gemengd dubbel 17+) bestaat uit Titia de Zeeuw, Peggy Tijsma, Tom van Nieuwkerk, Bart-Jan de Bas en Jolanda Los. Laatstgenoemde was afwezig, dus de overige vier moesten de klus klaren. Bart-Jan de Bas en Tom van Nieuwkerk wonnen de herendubbel overtuigend (6-0 6-0). Ook Peggy Tijsma en Titia de Zeeuw begonnen goed aan hun dubbel, maar lieten de tegenpartij na een 5-2 voorsprong terugkomen tot 5-4. Toen de focus terug was, werd de partij met 6-4 en 6-3 gewonnen. Peggy Tijsma en Tom van Nieuwkerk wonnen de mix met 6-2 en 6-3. Sobri zette in de laatste mix z'n beste wapen, Natascha Huijser met speelsterkte 4, in om een punt te kunnen pakken. Maar ook zij kon niets beginnen tegen het aanvallende en sterke spel van Bart-Jan de Bas (sterkte 6) en Titia de Zeeuw (sterkte 5). De wedstrijd werd door Be Fair gewonnen met 6-3 6-1 en daarmee was het kampioenschap een feit. Terug op de club werd het team onthaald met champagne en 'We are The Champions' uit de speakers. Be Fair sloeg als club een dubbelslag, want zaterdag werd ook dames 1 kampioen.

Meer berichten