Maik Hoogendoorn is topscorer van Korbis.
Maik Hoogendoorn is topscorer van Korbis.

Maik Hoogendoorn stapt over naar CKV Nieuwerkerk

Sport 578 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis raakt deze zomer een belangrijke speler kwijt. Maik Hoogendoorn stapt over naar CKV Nieuwerkerk. "Ik ben nieuwsgierig waar mijn plafond ligt."

Hoogendoorn (25) maakte zijn vertrek onlangs bekend bij de selectie. Zijn switch komt niet als een verrassing. "Iedereen wist van mijn ambities", zegt de Waddinxvener. "Ik heb daar nooit geheimzinnig over gedaan. Ik speelde al langer met het idee om het hogerop te proberen."

Hoogendoorn benadrukt dat zijn overgang niets te maken heeft met Korbis. "Korbis is mijn club. We zijn vorig jaar gepromoveerd naar de eerste klasse en daar ben ik trots op. Het was niet zo dat ik weg moest. Eigenlijk was er maar één club waar ik eventueel naar toe zou kunnen gaan. Dat was Nieuwerkerk. Ik kom daar niet als een onbekend iemand binnen. Mijn jongere broer Dani speelt er in het eerste. Als het speelschema van Korbis het toeliet zat ik op de tribune. Ik ken de spelers uit de selectie. Ik heb twee keer meegetraind en dat voelde heel natuurlijk."

Hij weet dat hij zijn plekje moet bevechten. Het eerste team van Nieuwerkerk speelt in de zaal in de hoofdklasse, het tweede in de reserve hoofdklasse. Hij beschouwt dat als een geweldige uitdaging. "Ik ben benieuwd hoe ik mezelf kan ontwikkelen. De tijd zal leren wat mijn plafond is. Nieuwerkerk 2 of Nieuwerkerk 1."