} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Sam van der Loo met de kampioensschaal. (foto: pr)
Sam van der Loo met de kampioensschaal. (foto: pr)

Sam van der Loo (ex-Timios) pakt jeugdtitel

  •   53 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Voor het tweede opeenvolgende jaar is volleyballer Sam van der Loo (17) Nederlands kampioen geworden met de jongens A1 van Inter Rijswijk. Van der Loo komt uit de jeugdopleiding van Timios.

Nadat eerder het kampioenschap in de topklasse van de regio West was behaald, werd in Eindhoven gespeeld tegen de kampioenen van de regio's Noord (Lycurgus Groningen), Oost (Voorsterslag/VC Zwolle) en Zuid (Next Volley Dordrecht). Door twee overwinningen en een gelijkspel in de poulefase haalden Van de Loo en zijn teamgenoten de finale. Daarin werd de eerste set ruim verloren (17-25), maar bleef het team in zichzelf geloven en werd tegenstander Next Volley met setstanden 25-15 en 15-11 alsnog verslagen. Als aanvoerder van het team mocht Van der Loo tijdens de huldiging de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Het zaalseizoen is voor de oud-Timios-speler, die de fusieclub in 2017 verliet, nog niet voorbij, want momenteel traint hij op Papendal met de Jeugd Oranje-selectie. Binnenkort zal bekend worden gemaakt of hij behoort tot de twaalf jongens die Nederland vertegenwoordigen op het jaarlijkse achtlandentoernooi, dat van 10 tot en met 14 juli in Italië plaatsvindt.

Meer berichten