Logo hartvanwaddinxveen.nl
Be Fair en DWO scoorden zaterdag tien keer. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)
Be Fair en DWO scoorden zaterdag tien keer. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)

Be Fair zeker van toetje na spektakelstuk

  •   107 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen - Waar het gros van de club na 25 mei vakantie kan gaan vieren, wacht er voor Be Fair een mooi slotstuk van het seizoen. Door de spectaculaire 6-4 zege zaterdag op DWO uit Zoetermeer verzekerde de Waddinxveense formatie zich van een startbewijs voor de nacompetitie.

Kampioen kon Be Fair niet meer worden (die eer gaat naar Van Nispen) en daarom was in 3A plaatsing voor de nacompetitie het hoogst haalbare. De Waddinxveners willen zich koste wat kost nog verzekeren van de tweede plaats in de eindrangschikking, omdat die klassering twee thuiswedstrijden in de eerste twee ronden van de nacompetitie garandeert.
Als die toetjes net zulke lekkere hapjes worden als hetgeen Be Fair zaterdag tegen DWO opdiende, dan zullen de fijnproevers langs de kant aan hun trekken komen. Zes keer konden ze juichen. "Ik heb bij vlagen heel goed voetbal gezien van onze kant, maar ook bij vlagen zeer matig verdedigen", plaatste Be Fair-trainer Bert de Best een behoorlijke kanttekening bij het spektakelstuk op sportpark 't Suyt. De Best constateerde dat zijn verdediging een matige indruk achter liet. "Vooral in de lucht zijn we kwetsbaar", stelde de oefenmeester. "Zeker als we dan tegen een team spelen zoals DWO dat een sterke luchtmacht heeft."
Be Fair leek aanvankelijk een makkelijk middagje tegemoet te gaan na razendsnelle treffers van Bas van der Lugt en Rayvano Saluteru. Daarna zorgde DWO echter voor onrust in de Waddinxveense defensie. Toen de Zoetermeerders in de vijftigste minuut de 2-2 maakten, kneep De Best 'm op de bank. "Het zag er op dat moment niet goed uit, maar Geert Koren zorgde met een slalom voor een bevrijdende goal."
Tom de Vos, die in de eerste helft door balverlies aan de basis had gestaan van de aansluitingstreffer van DWO, tekende voor 4-2. DWO kwam terug tot 4-3, Bas van der Lugt maakte 5-3, DWO 5-4, waarna Martijn Kok voor het slotakkoord zorgde.

Toen het laatste fluitsignaal klonk waren beide elftallen inmiddels tot tien gereduceerd. Aan weerskanten viel een rode kaart, bij Be Fair kon Bas van der Lugt na tweemaal geel inrukken. Daarmee kreeg de wedstrijd voor de uitblinker een wrang einde. Dat vond ook Bert de Best, die pas voor de tweede keer dit seizoen Van der Lugt een basisplaats toevertrouwde. "In balbezit is Bas de beste speler van de selectie. Dan doet hij de meest fantastische dingen. Maar bij voetbal heb je de bal ook wel eens niet en dan was het vaak zo met Bas dat hij zijn taken niet uitvoerde. Vandaar dat ik hem niet opstelde. Het is jammer dat hij nu geschorst wordt, want hij is goed bezig."

Meer berichten