Logo hartvanwaddinxveen.nl
Kevin Overdijk gaat in de fout en RCD scoort 0-2. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Kevin Overdijk gaat in de fout en RCD scoort 0-2. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Hoofdmacht ASW neemt in stilte afscheid van zondagvoetbal

  •   133 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Het was in alle opzichten een afscheid in stilte. De hoofdmacht van ASW speelde zondag voor de laatste keer een thuiswedstrijd in het zondagvoetbal. Voor een handjevol mensen werd met 1-6 verloren van RCD.

Het zonnetje straalde zondag op sportpark De Sniep en dat was maar goed ook, want hartverwarmend was het voetbal van ASW allesbehalve. Vooral voor rust ging er veel mis aan Waddinxveense kant (0-4). De tweede tegentreffer stond symbool voor het foutenfestival. Doelman Kevin Overdijk verslikte zich in de bal en gaf een aanvaller van de bezoekers zo een niet te missen kans.
Dat Quesnel Spijker in de tachtigste minuut rood kreeg paste in het beeld, dankzij de eretreffer van Ewout Haagsman (assist Sander Karen) stapte ASW niet helemaal met lege handen het veld af. "Het is het seizoen uitspelen", reageerde Peter van den Hoek. De aanvoerder speelde alleen de laatste twintig minuten. "Ik heb nog last van een hamstringblessure. Als je ouder wordt, herstel je wat minder snel", aldus Van den Hoek, bij wie de kramp erin schoot toen hij wat te enthousiast thuis de trap opliep. "Volgens de verzorger zit er een scheurtje. Die zit in de lengte en gelukkig niet in de diepte."
Van den Hoek neemt met weemoed afscheid van de zondag. Hij speelde vanaf zijn zeventiende in Waddinxveen 1 en na de fusie tussen Waddinxveen en WSE,in ASW 1. "Het is best wel even slikken dat de club op zondag stopt, maar ik zie het ook als een nieuwe start. De prestaties zijn de laatste jaren bepaald niet top. Wie weet komt er op zaterdag meer elan in."
Of Van den Hoek de overstap als speler meemaakt, weet hij nog niet. "Daar ga ik me de komende tijd over bezinnen. Het hangt er allemaal vanaf of het past bij mijn privé-situatie."
Toen de selectie onlangs werd gevraagd wat het vond van de overstap was Van den Hoek duidelijk. "Het zondagvoetbal is langzaam maar zeker aan het doodgaan. ASW moet deze stap maken. Dat heb ik ook gezegd, hoewel mijn persoonlijk belang een andere is."

Meer berichten