Logo hartvanwaddinxveen.nl
Peter van der Hoek (rechts) was de maker van de tweede ASW-goal. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Peter van der Hoek (rechts) was de maker van de tweede ASW-goal. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

ASW buigt zich over de toekomst

  •   124 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen - In een seizoen met bijna alleen maar nederlagen wordt elk succesje groots gevierd. Na de 2-1 overwinning van ASW op OHVV uit Oudenhoorn galmde het zelfs 'kampioenen, kampioenen' van het terras van het clubgebouw.

"Goed voor het moreel", vatte ASW-trainer Marvin Paton de eerste triomf in de derde klasse D 'Laag' samen. "Ik heb vandaag een eenheid gezien, een ploeg die voor elkaar stond en streed."

Om derdeklasser te blijven moet ASW alle resterende wedstrijden winnen. Paton gaf na afloop echter aan dat de club die doelstelling heeft laten varen. ASW heeft andere dingen aan het hoofd.
Door het besluit van de regiobestuur van de KNVB om de vierde en derde klasse op zondag op te heffen voelt de Waddinxveense fusieclub zich gedwongen na te denken over de nabije toekomst. De centrale vraag daarbij is of ASW op zondag moet blijven of moet verkassen naar de zaterdag.
Komende zondag, als de hoofdmacht vrij is, staat er een praatsessie met het eerste, tweede en de oudste jeugd van de club op het programma. "We gaan brainstormen hoe we verder gaan", reageerde zondag bestuurslid technische zaken Jozien Bonefaas. Zij vindt het belangrijk dat als ASW een besluit neemt, dat breed gesteund wordt. "We gaan de plussen en minnen van voetballen op zondag en zaterdag tegenover elkaar zetten."

De geluiden op sportpark De Sniep wijzen op een stap naar het zaterdagvoetbal. Dat lijkt ook het meest voor de hand te liggen. Niemand bij ASW heeft zin om volgend seizoen nóg verder te rijden als de club op zondag wordt ingedeeld in district West I. ASW wil echter inventariseren wat een stap naar de zaterdag voor gevolgen heeft in de selectie. Bonefaas: "Als tachtig procent stopt, heeft het natuurlijk geen enkele zin."

Trainer Marvin Paton heeft nog niet bijgetekend. "Voor mij persoonlijk is het makkelijker om op zondag actief te zijn, maar hele grote problemen om naar de zaterdag te gaan heb ik ook weer niet." ASW wil graag de huidige ploeg bij elkaar houden. De club zoekt na een paar instabiele jaren stabiliteit. "Wéér een leegloop kunnen we niet gebruiken", zegt Bonefaas. "Vandaar dat we dit voorzichtig aanpakken. Het wordt straks geen besluit van het bestuur, maar van heel veel belanghebbenden."
Dat het met de chemie tussen Paton en de ploeg, ondanks een seizoen vol nederlagen, goed zit, bleek zondag. De trainer coachte zijn team vanaf de lijn vol hartstocht. Die beleving sloeg over de spelers in het veld.
Uiteindelijk behaalde ASW een zwaarbevochten overwinning op OHVV, dankzij treffers van Geoffrey Grimmelius en Peter van der Hoek. Voor Grimmelius was het één van zijn eerste goals dit seizoen. "Als spits leef je van de doelpunten, wat dat betreft is het voor Geof geen topjaar", zei Paton.

In de slotfase ontstond nog een opstootje toen OHVV de aansluitende treffer maakte. ASW-doelman Jordi Alphenaar haalde een tegenstander onderuit en kreeg als reactie een beuk. Alphenaar en zijn beukende opponent konden met rood inrukken. ASW nam in de resterende minuten nog een bedrijfsrisicootje door spits Maikel de Zwart tussen de palen te zetten omdat Paton door zijn wissels heen was. Bij de Waddinxveense supporters sloeg de schrik om het hart toen De Zwart een slap rolletje door zijn vingers liet glijden. Net voor de doellijn kon hij de bal alsnog pakken. Paton: "Dat van Maikel is eenmalig."

Meer berichten