Angela Boonstoppel haalden met de vrouwen van De Gouwe tegen De Vennen: 19-2.
Angela Boonstoppel haalden met de vrouwen van De Gouwe tegen De Vennen: 19-2.

Paal en lat zitten De Gouwe in de weg

Sport 252 keer gelezen

WATERPOLO
Waddinxveen – De waterpoloërs van De Gouwe incasseerden zaterdag tegen Delft de grootste thuisnederlaag sinds jaren: 3-8. Paal en lat werkten voor schoten van de thuisploeg als een magneet.

De Gouwe moest het in de wedstrijd tegen de koploper doen zonder de gebroeders Van Kooten. Erwin, Wessel en Yannick hadden een familietripje op het programma staan en ontbraken in De Sniep. "Hun vervangers deden het goed, dus dat was niet de oorzaak van ons verlies", zei coach Cees Loendersloot, die van mening was dat de 3-8 uitslag niet in verhouding stond met het vertoonde spel. "Het lijkt net of we het bad zijn uitgespeeld, maar wie dat roept doet aan scorebord-journalistiek. We deden niet voor elkaar onder, alleen was Delft een stuk efficiënter. Zij hebben twaalf keer op doel geschoten, waarvan er dus acht ingingen, wij hebben zeker zestien keer geschoten."
Paal en lat waren daarbij volgens Loendersloot de grootste tegenstanders. "Ik denk dat we in de hele wedstrijd acht keer paal of lat hebben geraakt. In de derde periode deden we dat alleen al vijf keer. Dat was ook de periode waarin we de aansluiting misten." De Gouwe bleef door de nederlaag vierde in het klassement. Voor de Waddinxveense formatie is de derde plaats, die nu nog in het bezit is van Sassenheim, het hoogst haalbare.