Martijn Kok, maker van de enige Waddinxveense goal, snelt langs een tegenstander. (foto: Ed Bulk Sportfotografie)
Martijn Kok, maker van de enige Waddinxveense goal, snelt langs een tegenstander. (foto: Ed Bulk Sportfotografie)

'Veel onvoldoendes' bij Be Fair: 1-1

Sport 159 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft zaterdag opnieuw puntverlies geleden. Bij Nieuwkoop moest de nummer twee van de derde klasse A een late 1-1 van de thuisploeg toestaan. "Dit was volkomen onnodig", reageerde trainer Bert de Best na het achtste gelijkspel van deze competitie.

De Best gaf aan sowieso al niet vrolijk te zijn geworden van het spel van zijn pupillen. "'We zijn als team opnieuw door de ondergrens gezakt", spaarde hij kool noch geit. "Ik heb veel onvoldoendes gezien. De voldoendes waren voor de vier verdedigers."
Uitgerekend in die laatste linie had De Best voor het treffen in Nieuwkoop noodgewongen het mes moeten zetten. Aan de lijst van afwezige (geblesseerde) spelers kon de oefenmeester afgelopen week ook de naam van Geert Koren toevoegen. Koren was geschorst. "Ik heb dat opgelost door Bart Houdijk van het middenveld naar de verdediging te halen. Hij deed het op die positie goed. Jaimy Groetenboer was in mijn ogen onze beste man." Voor de rest, zo gaf hij aan, waren de individuele prestaties niet om over naar huis te schrijven. "Vooral na rust maakten we vaak de verkeerde keuzes, terwijl er toen echt wel ruimte lag achter de verdediging van Nieuwkoop." Be Fair was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Martijn Kok.
"Ik ben kritisch en recht voor zijn raap, maar dat is wel onderdeel van het proces om beter te worden. Soms is het ook wel heel braaf bij ons. We missen dan iemand die in het veld het vuurtje opstookt."