Logo hartvanwaddinxveen.nl
Martijn Kok is tijdens een hoosbui in balbezit. (foto: Stef Hoogendijk)
Martijn Kok is tijdens een hoosbui in balbezit. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair in waterballet naar gelijkspel

  •   73 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair moest zich zaterdag tevreden stellen met één punt. In een heus waterballet eindigde de 'loterij' tegen Lugdunum op 0-0. "Deze wedstrijd had nooit gespeeld mogen worden", aldus trainer Bert de Best.

Met bakken kwam het uit de lucht. De 22 spelers, scheidsrechter Van der Ploeg en zijn twee assistenten kregen tijdens de eerste helft een hoosbui over zich heen. "Het was gewoon verschrikkelijk", zei De Best na afloop. "Het waren slagregens. Het bleef maar doorgaan. Mijn spelers klaagden zelfs dat het pijn deed."

De scheidsrechter besloot de ploegen in de rust wat langer binnen te houden om zo het ergste weer voorbij te laten gaan. Dat was volgens De Best een verstandige keuze. De oefenmeester was liever helemaal niet begonnen aan de wedstrijd. "Op buienradar was al te zien wat er komen zou. Ik begrijp de KNVB ook niet. Dit was noodweer. Voetbal onder deze omstandigheden slaat nergens op. Het was ook niet mogelijk. Het regende niet alleen hard, het waaide ook als een gek." Het veld stond in een mum van tijd blank. "Het was één groot zwembad. Onder die omstandigheden moesten de spelers zich op de been proberen te houden. Wat moet je dan zeggen als trainer? Van tactiek is geen sprake. Het wordt goed-gelukvoetbal. Een loterij. Ik weet zeker dat we onder normale omstandigheden deze wedstrijd hadden gewonnen."
In het waterballet was Be Fair vooral in de tweede helft dreigender dan de bezoekers. Opwinding was er toen Stefan Rijsdam het aan de stok kreeg met de doelman van Lugdunum. Die leek de spits van Be Fair te slaan, maar scheidsrechter Van der Ploeg volstond met twee gele kaarten.

Door het verlies van Nieuwkoop en Sporting Leiden werd het middagje voor Be Fair alsnog lucratief. De voorsprong van de Waddinxveners op Nieuwkoop, dat samen met VVSB de derde plaats deelt, liep daardoor op tot vier punten. "We hebben nog steeds niks", wist De Best. "Deze voorsprong biedt nog geen enkele garantie."

Meer berichten