Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bart Wisbrun over zijn ploeg: “Het wordt tijd dat we zelf ook een tik uitdelen.” (foto en tekst: Erik van  Leeuwen)
Bart Wisbrun over zijn ploeg: “Het wordt tijd dat we zelf ook een tik uitdelen.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

HC Waddinxveen zoekt uitvlucht uit lijdensweg

  •   279 keer gelezen   Sport

HOCKEY
Waddinxveen – Het verblijf in de tweede klasse is voor HC Waddinxveen nog geen succes. De eerste competitiehelft leverde elf nederlagen op, waardoor het team van Bart Wisbrun onderaan de ranglijst bungelt. De trainer/coach weigert echter de strijd te staken.

Waddinxveen speelde zondag in zijn voorlaatste oefenwedstrijd in aanloop naar de tweede competitiehelft met 2-2 gelijk tegen Overbos. Volgens Wisbrun speelde zijn ploeg verdienstelijk, zeker in vergelijking met de eerder verloren oefenwedstrijd tegen Gouda. "Het is niet makkelijk", zegt hij over de situatie waarin hij met Waddinxveen bivakkeert. "We komen van ver, maar maken wel stappen. Alleen andere teams in de tweede klasse ontwikkelen zich ook."

De eerste competitiehelft had veel weg van een lijdensweg. Grote nederlagen, maar ook verliespartijen nadat de ploeg in de eerste helft op voorsprong was gekomen. Wisbrun en zijn jonge ploeg willen echter niet van opgeven spreken. "We zijn een bokser die continue wordt neergeslagen, maar telkens weer opstaat." Volgens de Noordwijkse coach wordt het nu tijd voor die bokser om zelf eens een tik uit te delen. "Een rechtse directe of een upper-cut, het maakt mij niet uit; als hij maar raak is."
Waddinxveen promoveerde vorig seizoen naar de tweede klasse, maar het elftal, dat die historische promotie bewerkstelligde, lijkt niet op de ploeg die in september afgelopen jaar aan de competitie begon. Dat was ook voor Wisbrun een tegenvaller die op het moment dat hij overeenstemming over zijn dienstverband bereikte met de club, niet meer wist dat er een 'paar' spelers zouden vertrekken. "Een paar is twee, drie, heb ik op school geleerd. Uiteindelijk ging het om acht, negen spelers."
Wisbrun moest met een onervaren ploeg aan de slag. "Jongens uit de reserve-vierde klasse moesten van de ene op de andere dag in de tweede klasse gaan spelen. Dan weet je als coach: dit heeft tijd nodig. Alles gaat een tikje sneller."

Hoewel Wisbrun zijn ploeg stappen zag maken, werden alle wedstrijden voor de winterstop verloren. Toch weigert hij zich neer te leggen bij degradatie. "Ik ben optimistisch over onze kansen. Dat optimisme baseer ik mede op de vier, vijf wedstrijden waarin we kans hadden op punten. Zeven, acht punten, dat had echt gekund. Ik meen dat serieus."
Bovendien weten hij en zijn pupillen dat nummer elf Drunen en nummer tien Voorne maar vier en zeven punten hebben. "Zo groot is de achterstand niet. Het moet een keertje meezitten. Hopelijk zondag als we thuis tegen De Pelikaan spelen."

Meer berichten