Daen van Dorp kwam na rust in het veld bij ASW. (archieffoto)

ASW ziet licht in donkere tunnel

Sport 216 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW sloot zondag het eerste deel van de competitie af met een 5-0 nederlaag bij nummer 2 Slikkerveer. De formatie van trainer Marvin Paton wacht nu deelname aan de verliezerspoule om het vege lijf in de derde klasse te redden. "Er is licht in de tunnel die lang donker was," aldus aanvoerder Peter van den Hoek.

Door Erik van Leeuwen

Het klinkt een beetje gek maar bij ASW was men zondag blij met de 5-0 nederlaag tegen Slikkerveer. Niet vanwege de hoogte van de nederlaag, maar om het spel en tegenstand dat de Waddinxveners de Ridderkerkse ploeg boden. "Dit is wel een nederlaag met perspectief", zei ASW-aanvoerder Van den Hoek. "Vooral in de eerste helft speelden we uitstekend. We dwongen Slikkerveer zelfs ver terug. Ze waren behoorlijk verrast doordat wij zo vroeg in hun opbouw druk zetten."
ASW won vorige week bij de herstart van de competitie met 2-0 van Cabauw door doelpunten van Aldin Smajlovic en Konrad Dudela. Die overwinning was voor de Waddinxveners de bevestiging dat zij op het juiste spoor zitten. "We komen van ver", reageerde Van den Hoek. "We proberen een stevig fundament op te bouwen. In dat proces zijn de resultaten van ondergeschikt belang, maar het is wel lekker dat je af en toe een succeservaring hebt, zoals vorige week tegen Cabauw."

Trainer Marvin Paton is vanaf zijn aantreden al bezig om de spelers uit te dagen en te prikkelen. Meedenken over tactiek is daar een onderdeel van. Van den Hoek: "Vandaag zei hij ook: bedenk maar wat."

De spelers van ASW, die voor de winterstop nog waren afgedroogd door koploper DONK (11-0), kozen ervoor om Slikkerveer snel onder druk te zetten. Een tactiek die een helft lang uitstekend functioneerde. De eerste twee kansen waren zelfs voor ASW, via Smajlovic en Michael de Zwart. Ook toen oud-prof Cerezo Fung-A-Wing voor de thuisploeg de score had geopend, bleven de bezoekers fris en monter de aanval zoeken. Na rust (2-0) werd het met de energie bij ASW wat minder, maar weggespeeld werd de ploeg van aanvoerder Van den Hoek zeker niet. "De uitvoering vandaag geeft vertrouwen voor de nieuwe competitie. We proberen daarin het derdeklasserschap veilig te stellen, maar ik heb geen flauw idee wat de kracht is van de afdeling."