Logo hartvanwaddinxveen.nl
Korbis-trainer Ronald Spoorendonk: “Strijdplan kon meteen in de prullenbak.”
Korbis-trainer Ronald Spoorendonk: “Strijdplan kon meteen in de prullenbak.”

Korbis figurant in kampioensrace

  •   121 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Na zeven van de veertien wedstrijden in de zaal is al duidelijk dat Korbis niet zal promoveren naar de eerste klasse. "Een beetje vroeg, hé", wees trainer Ronald Spoorendonk op het afhaken van zijn ploeg in de titelrace. Korbis verloor zaterdag in Rotterdam met 19-16 van WION.

"Ik ben bang dat er voor ons in het restant van dit seizoen niet meer dan een bijrolletje is weggelegd", zag Spoorendonk de consequenties in van de derde competitienederlaag. "Zo veel tegenslag kunnen we niet de baas."
De Boskoopse oefenmeester sprak van een rare week. Voor het duel met WION moest hij al improviseren door de afwezigheid van Rick Hagen en Benjamin Visser. Visser wilde zelf, om de personele nood te ledigen, wel spelen, maar Spoorendonk hield zijn speler uit zelfbescherming aan de kant. "Zijn enkel is nog lang niet genezen. Hij durfde het zelf wel aan, maar wat hebben we eraan als die blessure verergert. Het seizoen duurt langer dan vandaag."
Dirk Uitbeijerse en Johan van 't Hoff werden door Spoorendonk aangewezen als vervangers van Visser en Hagen, waarbij vooral de keuze voor debutant Van 't Hoff opviel. "Johan speelt inderdaad in het derde, maar ik wilde het tweede niet helemaal leegplukken", verdedigde Spoorendonk zijn keuze. "Het tweede kan nog promoveren en ik weet uit ervaring - ik heb zelf het tweede vier seizoenen gedaan - dat het dan vervelend is als er spelers met het eerste mee moeten. Ik vind dat je daar rekening mee moet houden." Spoorendonk had er geen rekening mee gehouden dat Dirk Uitbeijerse al na een paar minuten door zijn enkel ging. "Eén aanval, zes rebounds. Dat was zijn aandeel, toen kon hij er vanaf", baalde de trainer. "Ons strijdplan kon meteen in de prullenbak."
Bovendien moest Bart Nuijten meteen aan de bak, terwijl hij nog aan het nahijgen was van zijn wedstrijd met het tweede. "Hij had al zestig minuten in de benen. Hij deed het op zich goed, maar okselfris was hij in de slotfase niet meer. De balans was sowieso uit de ploeg."
(Erik van Leeuwen)

Meer berichten