Be Fair won zaterdag met 4-1 van Spirit, dat voor vlak voor rust het enige doelpunt maakte.
Be Fair won zaterdag met 4-1 van Spirit, dat voor vlak voor rust het enige doelpunt maakte.

’t Suyt als Marbella voor Be Fair

Sport 192 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Waar menig club de warmte en het behagen van de zon opzocht, bleef Be Fair 'gewoon' thuis. De formatie van trainer Bert de Best werkte de voorbereiding op de tweede competitiehelft louter af op eigen bodem. "Wat kouder en natter, maar zeker niet minder."

Door Erik van Leeuwen

"De zon moet je er bij denken en het zwembad ook, maar voor de rest hoor je mij niet klagen." De Best straalde na de oefenwedstrijd tegen Spirit, gespeeld op het kunstgras van sportpark 't Suyt, van oor tot oor. "Het is natuurlijk super als je met 4-1 wint van een ploeg die een klasse hoger in de middenmoot staat. Ik ben sowieso heel tevreden hoe de voorbereiding verloopt. Vorige week wonnen we al met 2-1 van TAVV, dat ook een tweedeklasser is."

De Best maakte er geen probleem van dat bij Be Fair geen budget beschikbaar was om een dag of vier, vijf onder goede omstandigheden een trainingskamp onder de Spaanse zon te beleggen. "De club heeft dat vanaf het begin met mij gecommuniceerd. Ik vind dat een club daar zelf een keuze in moet maken. Het is ook prima zoals het nu gaat. Misschien dat we volgend jaar wel gaan. Ook prima, als we maar een serieus trainingskamp hebben."

Het vertrekpunt van Be Fair in 2019 is gunstig. De Waddinxveners staan op de tweede plaats in de derde klasse en zowel kampioenschap als een ticket voor de nacompetitie behoren nog tot de mogelijkheden. De Best is niet van plan na de voorspoedige eerste competitiehelft de doelstelling aan te passen. "Die blijft hetzelfde, we willen in de top drie spelen. Het wordt een heel karwei om Van Nispen van de troon te stoten. Vijf punten is een behoorlijk gaatje."
De Best is zeer tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. "Als ik zie hoe we ons tegen Spirit staande houden, met in de tweede helft vier spelers uit het tweede en twee uit de A-jeugd, doet me dat heel goed. Het geeft aan dat de basis breder wordt."