Afbeelding

Bouncers stelt in slotfase winst veilig

Sport 206 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen – Na het verlies van vorige week pakte Bouncers Heren 1 dit weekend wel de winst door te winnen van het bezoekende D.E.D 1 uit Amsterdam, 77-71.

Door de winst op Crackerjacks 2, 82-51, en DAS 2, 89-67, mogen Bouncers Jongens 18 1 en Jongens 18 2 zich winterkampioen noemen. In Groningen liep Jongens 16 1 tegen BV Groningen 1, na een verlenging, tegen de eerste nederlaag aan, 77-73.
Vrijdag ontving Heren 1 één van de oudste basketbalverenigingen van Nederland met een in de basketbalsport ongebruikelijke naam: De Eerste Driejarige (D.E.D.). De teams maakten er een spannende en gelijk opgaande wedstrijd van, waarbij Bouncers na twee minuten aankeek tegen een 0-5 achterstand. Die achterstand werd echter snel ongedaan gemaakt en na winst in het eerste kwart stond Bouncers bij rust op een 34-22 voorsprong. In het derde kwart konden de bezoekers niet dichterbij komen, maar zat het venijn vooral in het laatste kwart. De Amsterdammers kwamen terug tot 62-60, maar Bouncers hield het hoofd koel en pakte uiteindelijk de winst met 77-73. Voor de Waddinxveense/Goudse combinatie was het de vierde overwinning van deze competitie. Daarmee staat de ploeg stevig in de middenmoot. Met 24 punten was Wouter van der Eng topscoorder.