Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Korbis dient krachtpatsers van repliek en hoopt op meer publiek

  •   44 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – De korfballers van Korbis hebben zich hersteld van de nederlaag in de openingswedstrijd van de zaalcompetitie. In De Dreef was de ploeg van trainer/coach Ronald Spoorendonk, in tegenstelling tot het eerste duel, opvallend goed op schot tegen DVS'69 uit Hendrik-Ido-Ambacht: 25-21.

Bij staf en spelers was na afloop duidelijk opluchting zichtbaar. "Het is altijd fijn om te winnen, zeker na vorige week", zei Spoorendonk die daarmee verwees naar het gebrek aan schotkracht bij de Waddinxveners in het openingsduel in en tegen Kinderdijk. "Als zo'n verhaal een eigen leven gaat leiden, is dat niet goed. Daarom is het belangrijk dat we nu hebben gewonnen en veel hebben gescoord."
Korbis kende in zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek een bliksemstart. De eerste vier aanvallen leverden evenveel doelpunten op. Aan de kant kon Spoorendonk zijn ogen nauwelijks geloven. "Zo zie je maar weer dat korfbal een apart spelletje is. Vorige week schoten we geen deuk in een pakje boter, vandaag waren we juist heel effectief."
De oefenmeester had deze week bewust geen punt van het slechte schotpercentage tegen Kinderdijk gemaakt. "Hoe meer je de aandacht erop vestigt, hoe meer het een rol gaat spelen. Dan gaat het echt in de koppies zitten." Daar had Korbis tegen DVS'69 geen last van. Vrijuit spelend viel de thuisploeg aan. Ook in verdedigend opzicht verdiende Korbis lange tijd een dikke voldoende. Spoorendonk vond dat de bezoekers te hard speelden. "Daar werd niet altijd tegen opgetreden. Wij hadden daar flink last van, wij hebben geen team van krachtpatsers. Gelukkig hielden we het hoofd koel en scoorden op de juiste momenten." Wat Spoorendonk betreft is de overwinning een mooi begin van een reeks. "Als we willen meedoen bovenin moeten we een serie overwinningen neerzetten. Zaterdag wacht met Vitesse een nieuwe test." De trainer hoopt op meer publiek bij de volgende thuiswedstrijd. "En ze mogen best van zich laten horen. Vandaag gaf het Team van de Week het goede voorbeeld. Die hebben de longen uit hun lijf gezongen. Dat was mooi om te zien."

Meer berichten