Logo hartvanwaddinxveen.nl

Waddinxveense wielerronde naar Triangel

  •   403 keer gelezen   Sport

WIELRENNEN
Waddinxveen - Nadat de wielerronde van Waddinxveen in 2018 niet doorging, staat het evenement in 2019 weer op de kalender. Organisatievoorzitter Hans Moons is een tevreden man: "Na 25 Waddinxveense wielerkoersen viel het me zwaar dat er dit jaar geen 26ste editie was."

"Door wegwerkzaamheden kon de gemeente geen geschikt parcours vinden. Dat is nu anders want de wielerdag wordt op tweede paasdag, op 22 april, in De Triangel gehouden. De gemeente verwees ons naar Park Triangel, dat enthousiast reageerde en ons een prachtparcours van 1600 meter aanbood. Uiteraard zijn we hier als comité erg blij mee." Eén van de wegen waar gefietst wordt, is de Tuinbouwweg. Nu nog een slecht geplaveide bouwweg, maar Moons verwacht hier bijtijds een oplossing voor te vinden. De Waddinxveense Wielerronde zal waarschijnlijk uit zes wedstrijden bestaan, met een Dikke Banden Race voor kinderen en een Burgerronde voor racefietsbezitters die geen wielerstartbewijs hebben. "De Triangel is een jonge wijk," zegt Moons. "Dus zullen er veel kinderen willen meedoen. De Dikke Banden Race en de Burgerronde leveren wellicht nieuw talent op."

Moons zou Moons niet zijn wanneer hij niet zou proberen om renners van naam naar Waddinxveen te halen, waarbij hij hoopt op de deelname van publiekslieveling Koen de Leeuw. "Een gedegen verkeers- en veiligheidsplan is reeds ingediend", laat Moons weten. "Het organiseren van wielerwedstrijden op een nieuw parcours vereist veel voorbereiding. Een wielerdag kost bovendien nogal wat. Maar ik verwacht dat de verhuizing naar De Triangel een positieve invloed heeft op de sponsorwerving. De late Pasen van 2019 stemt me ook tevreden. De kans op mooi weer is dan groter. Na omzwervingen door de Sniep, het Oude Dorp en het centrum, hoop ik dat de ronde de komende jaren in De Triangel blijft."

Meer berichten