Logo hartvanwaddinxveen.nl
Sander Karens heeft namens ASW balbezit. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Sander Karens heeft namens ASW balbezit. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

ASW als een kind zo blij met eerste zege

  •   179 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen - Na acht nederlagen op rij kon ASW zondag eindelijk de eerste overwinning in de competitie begroeten. Op een grijze en grauwe zondag scheen daardoor figuurlijk het zonnetje bij de Waddinxveense formatie, die het Rotterdamse HWD met 3-2 versloeg.

In het schot van Peter van der Hoek, waarmee hij ongeveer een kwartier voor tijd de winnende goal maakte op sportpark De Sniep, zat veel verborgen. "Frustratie", zei de matchwinnaar en aanvoerder van ASW na afloop. "Toen ik schoot wist ik: die bal gaat erin. Of beter gezegd: die bal moest erin."
Toen het laatste fluitsignaal klonk was er aan Waddinxveense kant vreugde, maar ook opluchting. "We kunnen steeds wel roepen dat we op de goede weg zijn en dat we een eenheid zijn, maar het wordt pas geloofwaardig als dat gepaard gaat met goede resultaten", onderstreepte trainer Marvin Paton de waarde van de eerste zege onder zijn leiding.
Terwijl zijn spelers een feestje vierden in de kleedkamer, bleef Paton nuchter. "Ik hoop dat dit het begin is van een mooie serie, maar we moeten onszelf niet gek laten maken door een overwinning. Net zoals ik steeds heb gezegd dat we niet in paniek moesten raken door de nederlagen van de afgelopen twee maanden." Trainer en spelers zien de overwinning op HWD wel als een bevestiging dat de Waddinxveners de goede weg zijn ingeslagen. "Ik denk ook dat de tactiek van vandaag doorslaggevend was", reageerde Peter van der Hoek. Paton had tegen HWD gekozen voor een driemansvoorhoede. Mede daardoor kon ASW aanvallend een grotere vuist maken dan in voorgaande wedstrijden. Nadat Van der Hoek in de mangel was genomen door twee Rotterdamse verdedigers maakte Michael de Zwart vanaf de stip 1-1. Vlak voor rust tekende De Zwart ook voor de 2-1. "Het was een echte vechtwedstrijd", stelde Van der Hoek (35). "Vandaag heb je kunnen zien dat we als groep mentaal sterk zijn en dat we een echte eenheid vormen. Ik vind het knap dat we na de tegenslagen van de afgelopen twee maanden bereid zijn zo voor elkaar door het vuur te gaan."

Meer berichten