Afbeelding

Strategie van ontregelen werkt voor Timios

Sport 389 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Maximaal een setje afpikken wordt dat, dacht Timios-coach Ronald de Rooij toen hij zich voorbereidde op de confrontatie met de nummer twee van de promotiedivisie, Utrecht. 'Zijn' Timios verbaasde echter zichzelf door met 3-1 te winnen.

Apetrots was De Rooij na afloop, apetrots op zijn ploeg die het spel van de bezoekers op allerlei manieren wist te ontregelen. "Ik had niet verwacht dat dit erin zat", bekende hij na de 3-1 zege. Onlangs verloor Timios nog kansloos voor de beker tegen Delta, dat qua niveau te vergelijken is met Utrecht. "Die wedstrijd zat bij iedereen nog vers in het geheugen. Als we hadden meegegaan in het spelletje van Utrecht hadden we het zeker niet gered. Utrecht valt keihard aan. Vandaar dat we hadden gekozen voor een strategie van ontregelen. Ontregelen en nog eens ontregelen."

Vanaf de eerste balomwentelingen deden de spelers van de thuisploeg wat hun trainer hen bevolen had. Veel variatie, een harde bal, dan weer een prikbal. Altijd was Timios op zoek naar een gaatje achter het blok van Utrecht. Dat Utrecht wilde graag hard aanvallen. Dat lukte maar sporadisch, omdat Timios zowel in verdedigend als in blokkerend opzicht een ijzersterke wedstrijd speelde. "We haalden bijna alles van de vloer", roemde De Rooij de vechtlust van zijn team. "Verdedigend waren we echt top. We hebben een vaste yell als team: let's fight. Dat hebben we ook in de praktijk gebracht. Voor elke bal hebben we geknokt, totdat Utrecht er moedeloos van werd. Zij speelden zeker niet hun beste wedstrijd, maar dat kwam ook door ons. Zelfs als zij minder zijn dan gebruikelijk hebben ze meer kwaliteit dan wij. Alleen vandaag dus niet. Het hielp veel dat we meteen de eerste set wonnen."
Dat De Rooij en zijn team de zege vierden als een tussentijds kampioenschap, kwam voort uit de waarde die er aan de overwinning werd gehecht. "Onze eerste overwinning was tegen VSTS, dat ook is gepromoveerd. Dit is voor ons echt een mijlpaal, een zege op een topploeg. Dit geeft de ploeg hopelijk veel vertrouwen."
(Erik van Leeuwen)