Afbeelding

Bouncers noteert tweede seizoensoverwinning

Sport 155 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen - De hoofdmacht van Bouncers pakte zaterdag de tweede overwinning van het seizoen door Helmink Heroes uit Zwijndrecht te verslaan met 65-61.

Met Wouter van der Eng weer in de gelederen gaf de wedstrijd tussen Bouncers en het bezoekende Helmink Heroes een gelijk opgaande strijd te zien, waarbij de bezoekers de score openden met een driepunter. Het eerste kwart was echter voor Bouncers met 14-11, waarna de voorsprong werd uitgebouwd naar een 35-27 ruststand. Met 16-24 in het derde kwart trokken de bezoekers de stand echter weer gelijk: 51-51. Begin vierde kwart was weer voor Bouncers. Zwijndrecht kwam nog terug tot 65-61 in de negende minuut, waarna Bouncers de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde: 65-61. Topscoorder was Boudewijn Koppen met 19 punten.

Het bezoekende BV Alphia bleef vrijdag in De Duikelaar in het eerste kwart aardig in de buurt van Bouncers 2, 14-10. Daarna lag het initiatief bij de thuisploeg en die gaf daarbij in de verdediging weinig weg. Bij rust leidde Bouncers met 30-19. In het derde kwart werd die voorsprong verder uitgebouwd naar 54-32. De gastheren wonnen uiteindelijk ruim met 72-41. Topscoorder was Marten de Vries met 13 punten.