Afbeelding

Valse start Korbis bij debuut in eerste klasse

Sport 263 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis heeft het debuut in de eerste klasse niet kunnen opluisteren met een klinkend resultaat. In 's-Gravenzande moest de Waddinxveense formatie, voor het eerst actief op het vierde veldniveau van Nederland, met 19-16 door de knieën voor ONDO.

De start van Korbis in het Westland was nog wel hoopgevend, want via treffers van Maik Hoogendoorn (strafworp) en Remco Sliedrecht (ook strafworp) werd in de beginfase tweemaal een voorsprong genomen: 0-1 en 1-2. In het vervolg lieten de bezoekers het echter afweten. "We speelden veel minder dan vorige week toen we Maassluis met grote cijfers versloegen", baalde Korbis-trainer Ronald Spoorendonk, die giste naar de reden van de matige uitvoering. "De concentratie was niet goed genoeg, in de eerste helft liet ook de strijdlust te wensen over."

Korbis kwam snel achter met 6-3 en tien minuten voor rust was het verschil zelfs verdubbeld tot zes: 9-3. Een korte opleving met treffers van Maik Hoogendoorn (2), Remco Sliedrecht en Dunja Vermulm bracht de gasten weer enigszins in het zicht van de thuisploeg. Snel na de 10-7 van Hoogendoorn maakte ONDO echter 11-7 en 12-7.

De tweede helft begon niet veel beter, want Remco Sliedrecht miste meteen een strafworp. ONDO liep gestaag uit en had ruim een kwartier voor tijd de grootste voorsprong te pakken: 16-9. Vanaf dat moment ging Korbis zich ook roeren, maar dichterbij dan 19-16 kwam de promovendus niet.

"Zaterdag moet het absoluut beter", concludeerde Spoorendonk. "In de tweede klasse kun je wel even een fase verzwakken, op het niveau van de eerste klasse kan dat niet. Als we dat nog niet wisten dan weten we dat nu."

Doelpunten Korbis: Maik Hoogendoorn 5, Remco Sliedrecht 4, Paula Uitbeijerse 2, Bart Nuijten, Stefanie Visser, Maaike van 't Hoff, Dunja Vermulm, Benjamin Visser.