Michiel Cosijn is bezig aan zijn laatste weken als coach van Waddinxveen.
Michiel Cosijn is bezig aan zijn laatste weken als coach van Waddinxveen.

HC Waddinxveen maakt geen fout tegen hekkensluiter: 5-0

Sport 1.061 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De toekomst van de hoofdmacht van Waddinxveen mag dan onzeker zijn, die onzekerheid heeft geen vat op de resultaten van de ploeg. Zondag kraakte Waddinxveen hekkensluiter Tempo'34: 5-0.

Daardoor blijft Waddinxveen op koers voor promotie naar de tweede klasse. De ploeg staat keurig tweede achter Noordwijk en de nummers één en twee promoveren. "De echte zware wedstrijden moeten nog komen", tempert Lars Wijgers enigszins de euforie. "Op 13 mei spelen we tegen Westland, dat net onder ons staat. Als we daar goed uitkomen, mogen we serieus gaan denken aan promotie."
Promoveren is één, daar gebruik van maken is twee. "We hebben afgelopen week met het team om de tafel gezeten. Het gros van de spelers heeft aangegeven door te willen, maar er haken ook jongens af. We hebben, naast een keeper – dat blijft topprioriteit – nog twee, drie nieuwe spelers nodig", aldus Wijgers, die zelf graag met Waddinxveen de tweede klasse ingaat. "Het zou wrang zijn als er straks geen heren 1 meer is."
Waddinxveen presenteerde zich zondag op het veld in elk geval als promotiekandidaat. Hekkensluiter Tempo'34 had als antwoord op de doelpuntenmachine uit Waddinxveen een muur van verdedigers opgetrokken, maar veel hielp dat niet. "Vaak zie je als de 1-0 valt, het venijn uit de wedstrijd verdwijnt. Halverwege de eerste helft maakte Ashley Ruiz de 1-0 en toen hij net voor rust de 2-0 scoorde, was het gedaan met Tempo."
Uiteindelijk voltooide Ruiz in de tweede helft zijn, onofficiële, hattrick. Voordat Ruiz Waddinxveens vijfde maakte, waren Edo Herrera en Lars Wijgers trefzeker.

Waddinxveen moet op zoek naar spelers, maar sinds vrijdag ook naar een nieuwe trainer/coach. Michiel Cosijn, vijf seizoenen verbonden aan de club, stopt. Hij is bezig aan zijn tweede periode bij de Waddinxveners, die hij eerder twee seizoenen trainde. Na een jaartje keerde hij drie seizoenen geleden terug. "Michiel is heel belangrijk geweest. Het zal niet makkelijk worden een adequate vervanger voor hem te vinden", aldus Wijgers.
(Erik van Leeuwen)