Jordy Eykelhof is op weg is naar de 2-1. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair speelt frustraties van zich af: 4-1

Sport 342 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De supporters van Be Fair konden zaterdag eer eens genieten. De tiende competitiezege van hun 'helden', tegen LSVV'70 uit Leiden, kwam tot stand met uitstekend voetbal. Uitblinker Bas van der Lugt, die twee doelpunten voor zijn rekening nam, kreeg zelfs een applauswissel.

Be Fair speelde voor eigen publiek eindelijk de frustraties van zich af. De tweede competitiehelft ontwikkelde zich voor de formatie van Gerard de Geus meer en meer tot een lijdensweg. De zege op LSVV'70 was een lichtpuntje in donkere tijden. Het is nog te vroeg te spreken van een wederopstanding, maar het begin is er.
Al in de achtste minuut had Bas van der Lugt de 1-0 op zijn schoen, maar zijn inzet miste (toen) nog kracht. Twee minuten later opende Pepijn de Pagter, die later werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, de score: 1-0.
Nadat de bezoekers uit Leiden in de twintigste minuut gelijk hadden gemaakt (1-1), voerde Be Fair het tempo op. Invaller Jordy Eykelhof, die Tony Warmerdam afloste, nam een voorzet van Geert Koren in één keer op zijn schoen: 2-1. Na 65 minuten ging Bert Houdijk door op de rechterflank, frommelde zich langs enkele tegenstanders en legde de bal panklaar voor Bas van der Lugt die zijn tweede treffer maakte: 3-1.
Martin Kuil bekroonde zijn korte invalbeurt met de 4-1.