Van links naar rechts: Nadia Koedoot, Djoya Burger, Esmée de Jong en Sabrina Saddoug. (foto: TOOS)
Van links naar rechts: Nadia Koedoot, Djoya Burger, Esmée de Jong en Sabrina Saddoug. (foto: TOOS)

Nadia Koedoot naar NK op de meerkamp

Sport 463 keer gelezen

TURNEN
Waddinxveen - TOOS-dame Nadia Koedoot heeft tijdens de halve finale van het NK zondag een bronzen medaille behaald. Zij kwalificeerde zich daarmee voor de eindstrijd. Ook Esmée de Jong gaat door, zij wist zich te plaatsen voor de toestelfinale balk.

Aan de wedstrijden in Alkmaar deden naast Nadia Koedoot en Esmée de Jong ook Djoya Burger en Sabrna Saddoug mee voor TOOS. De dames turnen in de derde divisie en plaatsten zich voor de halve finale tijdens eerdere voorronden in Bergschenhoek en Sliedrecht.

Nadia Koedoot (senioren derde divisie) gooide met name hoge ogen op de onderdelen brug, vloer en balk. Op brug werd ze van de 23 deelnemers in haar groep vierde, op balk tweede, evenals op vloer, met een bijzonder goede score van 12.100. Haar sprong werd minder hoog beoordeeld, maar ze mocht het podium beklimmen voor een bronzen medaille. Een toestelfinale lag voor haar net buiten bereik; alleen de nummers 1 van elke wedstrijdgroep komen hiervoor in aanmerking.
Clubgenoot Esmée de Jong turnde een constante wedstrijd. Ze eindigde als veertiende. Op het onderdeel balk wist ze de jury te imponeren. Van alle 23 deelnemers liet zij de beste balkoefening zien, door de jury beloond met een score van 11.367. Dat betekent dat ze als enige uit haar wedstrijdgroep door is naar de toestelfinale balk.
Voor Esmée de Jong vormt de NK-finale een mooie afsluiting van een succesvol seizoen. Zo behaalde ze tijdens de Turn Totaal Breda Cup - een turnwedstrijd voor deelnemers uit heel Nederland - een zilveren medaille op balk en drie bronzen medailles. Verder behaalde ze tijdens een districtswedstrijd in Bergschenhoek, één van de voorronden voor het district Zuid-Holland, een bronzen plak.

De bondskampioenschappen van de KNGU worden op 9 en 10 juni gehouden in Almelo. Op 9 juni vinden de meerkampfinales plaats, op 10 juni zijn de toestelspecialisten aan de beurt.