Tony Warmerdam in duel met een speler van Leiden. (foto: Stef Hoogendijk)
Tony Warmerdam in duel met een speler van Leiden. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair blijft in greep van sportieve crisis

Sport 525 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair voegde zaterdag aan het pijnlijke hoofdstuk van de tweede competitiehelft weer een nieuwe zwarte bladzijde toe. De ver teruggezakte Waddinxveense formatie moest op eigen veld met 0-2 buigen voor Leiden.

Wie dacht dat Be Fair na de uitzege bij Zwammerdam het lek boven zou hebben, kwam bedrogen uit. Inmiddels verloor de ploeg van vertrekkend trainer Gerard de Geus alweer drie keer op rij. Het is maar goed dat Be Fair voor de winterstop 27 punten verzamelde, anders was het degradatiespook om de hoek komen kijken. Het spel en ook het vertrouwen van de Waddinxveners passen in elk geval bij een degradatiekandidaat. Tegen Leiden opende Be Fair niet eens zo slecht, maar na een kwartier was er weinig meer over van dat hoopvolle begin.

De thuisploeg, die in de achtste minuut al met de schrik was vrijgekomen toen een Leidenaar uit een vrije trap buiten bereik van doelman Rick van Hattum de paal raakte, kon weer beschikken over Martijn Kok. Dat was een grote meevaller voor De Geus, want de aanvoerder leek voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Maar ook de wonderbaarlijk snel herstelde Kok kon niet voorkomen dat het spelpeil bij Be Fair ondanks een redelijke start naar een bedenkelijk niveau daalde tegen Leiden. Dat Leiden massaal inzakte, hielp ook al niet mee. De gastheren volhardden vervolgens in de bal breed te spelen in plaats van de diepte te zoeken. Daaruit werd duidelijk dat de Waddinxveense spelers niet overlopen van het vertrouwen.
Dat al broze vertrouwen liep nog een extra deuk op toen Leiden direct na rust de score opende: 0-1. Be Fair was nauwelijks bekomen van de schrik of het was al 0-2. Even later moest Martijn Kok noodgedwongen naar de kant. De routinier was licht aangeslagen na een tackle en werd uit voorzorg vervangen door Jordy Eykelhof.

Be Fair heeft nog vier wedstrijden de tijd om het seizoen op een waardige wijze af te sluiten. Zaterdag ontvangt het LSVV'70.