Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Formateur Trudy Veninga.</p>

Formateur Trudy Veninga.

Coalitieakkoord maandag gepresenteerd

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen – Het coalitieakkoord van PCW, CDA en VVD wordt komende maandag gepresenteerd. Dat heeft formateur Trudy Veninga bekendgemaakt.

Afgelopen week legden de drie coalitiepartijen de laatste hand aan het concept-coalitieakkoord, waarna het werd verzonden aan de oppositie, bestaande uit D66, WeWa en PvdA/GroenLinks. Zij kunnen nog input leveren voor de zeven beleidsonderwerpen die in het akkoord staan beschreven. 

Het coalitieakkoord beslaat zes kantjes en geeft de hoofdlijnen voor het beleid voor de komende vier jaar weer. Het nieuwe college met de wethouders Albert Kerssies (PCW), Brigitte Leferink (CDA) en Femke Vleij (VVD) krijgt de opdracht om het akkoord om te zetten in een collegeprogramma. 

De verwachting is dat het collegeprogramma er pas na de zomer is. Als het coalitieakkoord komende maandag daadwerkelijk gepresenteerd wordt, kan het nieuwe college nog voor de start van de zomervakantie (vrijdag 8 juli) worden geïnstalleerd.

Vorige week meldde deze krant al de hoogtepunten uit het coalitieakkoord dat de naam ‘Ruimte voor iedereen’ heeft gekregen. De naam is precies dezelfde als die van het coalitieakkoord dat een paar weken geleden door de coalitie van ChristenUnie/SGP, VVD, CDA en D66 in de gemeente Zuidplas werd gepresenteerd. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten