Logo hartvanwaddinxveen.nl

CDA wil meer toezicht op brandveiligheid woningen

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen – Het CDA heeft bij het college aangedrongen op betere handhaving op de brandveiligheid. “Het is serieuze zaak”, stelt raadslid Frans Schwiebbe.

Met ingang van 1 juli is het verplicht om op elke verdieping van een woning een rookmelder te hebben. De maatregel geldt voor alle koop- en huurwoningen. Een uitzondering wordt gemaakt voor een verdieping waar geen slaapvertrek is.

Schwiebbe wilde tijdens de gemeenteraad van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis weten in welke mate er door de gemeente wordt gehandhaafd. Volgens de burgemeester gebeurt dat op basis van steekproeven. Nieuwenhuis zei ook dat op grote schaal controleren niet mogelijk is. Omgevingsdienst Midden-Holland is voor de gemeente belast met de naleving. Van het CDA mag de handhaving wel wat scherper. “Ik vind dat van belang, zeker voor oudere mensen. Het mag best wat scherper worden ingestoken, ook richting de woningcorporatie”, aldus Schwiebbe. “Ik weet ook wel dat je niet bij iedereen kan aanbellen, maar nu doen we bijna niks”, reageerde hij na afloop van de raad. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten