Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Verkiezingsprogramma CDA: veel uitdagingen voor nieuw bestuur

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Waddinxveen moet in 2025 bij de 50 veiligste gemeenten van Nederland horen. Dat is een van de uitdagingen die het CDA zichzelf stelt in haar nieuwe verkiezingsprogramma.

In maart 2022 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Het CDA is de eerste partij in Waddinxveen die met haar punten naar buiten komt. 

De partij noemt nog tal van andere ‘uitdagingen’. Zo zegt het CDA de mogelijke komst van het maatschappelijke initiatief van een ‘herenboerderij’ in Waddinxveen, waar lokale, duurzame en eerlijke producten gekocht kunnen worden, te steunen. Voor een koffietent met terras op het speeleiland van de Triangel wordt gepleit. 

Ook roept de partij culturele organisaties op om samen met de gemeente in Waddinxveen regelmatig een community-art project te organiseren. Wat hiermee precies wordt bedoeld, blijft nog even de vraag, evenals hoe alle uitdagingen te lijf moeten worden gegaan. 

Dan zijn er nog de vaste stokpaardjes waar het CDA zich de komende jaren voor in wil zetten, zoals een divers aanbod van koop- en huurwoningen, meer betaalbare woningen voor starters en senioren, een nieuw zwembad voor recreatie en het geven van zwemlessen en het subsidiëren van organisaties als De Kroon en Stichting Vonk. 

Ook pleit het CDA voor een openbaar toilet in winkelcentrum ‘t Gouweplein, het vereenvoudigen van vergunningprocedures en camera’s bij centrale afvalplekken om de overlast van gedumpt afval terug te brengen. 

Het complete programma staat op de website van het CDA.  

Meer berichten