Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De voorzitter van het SGP-bestuur zegt de verklaring over wethouder Kortleven niet nader te willen duiden.</p>

De voorzitter van het SGP-bestuur zegt de verklaring over wethouder Kortleven niet nader te willen duiden.

SGP wil verklaring over kandidaatschap wethouder Kortleven niet nader duiden

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - De voorzitter van het SGP-bestuur van Waddinxveen, Dick Berghout, zegt de verklaring over Martijn Kortleven niet verder te willen duiden.

Dat Kortleven na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 niet meer terugkeert als PCW-wethouder, terwijl diezelfde wethouder door de SGP wel als ‘een kundige bestuurder en krachtig’ wordt omschreven, wordt volgens Berghout in de verklaring uitgelegd. 

‘Verschil van inzicht in en visie op hoeveel ruimte een wethouder heeft in zijn handelen, ligt aan deze constatering (dat hij straks niet meer naar voren wordt geschoven als PCW-wethouder, red.) ten grondslag.’ 

Berghout: “Dit is de verklaring die het SGP-bestuur samen met Martijn Kortleven heeft opgesteld en wij geven hier geen verdere duiding aan.” Dat veel inwoners van Waddinxveen de link leggen met de privésituatie van Martijn Kortleven (hij ligt in scheiding, red.), daarover laat Berghout zich niet uit. 

In de standpunten van de SGP wordt over het huwelijk en het gezin gezegd: ‘Van de huwelijkspartners wordt trouw gevraagd: je kunt niet zomaar van elkaar af, omdat je de ander serieus neemt. In het huwelijk van hun ouders krijgen kinderen een levende illustratie van het belang van deze trouw. Voor hun vorming is dat van groot belang. Echtscheiding is daarom voor ouders en kinderen een pijnlijke zaak.’

Meer berichten