Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Eenmalig in de oude opstelling in de raad.</p>

Eenmalig in de oude opstelling in de raad.

( Foto: Hart van Holland)

Eenmalig in oude opstelling: ‘Geniet ervan’

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen – De gemeenteraad vergaderde woensdag 10 november, tijdens de behandeling van de begroting, voor het eerst weer in de oude opstelling. Maar dat zal niet lang duren, want nu corona weer volop terug lijkt te zijn, is afstand houden van elkaar weer noodzakelijk en dus is het knusse er weer af voor de raad.

Erik van Leeuwen

“Geniet er maar van”, zei burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis over de traditionele opstelling in de raadzaal. “Het is feest, maar wel eenmalig.” 

Dat de zaal nog niet in de coronamodus was teruggekeerd, had alles te maken met de techniek. Camera’s zorgen ervoor dat college- en raadsleden goed in beeld zijn bij live-uitzendingen waardoor vergaderingen publiekelijk te volgen zijn. De stand van die camera’s was simpelweg nog niet aangepast aan de corona-opstelling. “Die moeten dus weer worden aangepast”, aldus Nieuwenhuis.

Raadsleden, collegeleden en pers waren woensdag bij de begrotingsvergadering wel verplicht om een mondkapje bij zich te hebben. Die moest worden opgezet zodra de plaats verlaten werd voor een sanitaire stop en bij overleg tijdens schorsingen. Het spreekgestoelte werd niet gebruikt en alle raads- en collegeleden spraken in vanaf hun eigen zitplaats. 

Burgemeester Nieuwenhuis betreurt dat de gemeenteraad weer in ‘coronastand moet schieten’. “Het is helaas wel noodzakelijk, want om ons heen stijgt het aantal besmettingen snel. Ook in Waddinxveen.” 

Meer berichten