Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Stephan Peters.</p>

Stephan Peters.

(Foto: archief)

Nieuwe lokale politieke partij in de maak

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Onder de noemer Waddinxveen22 is oud-fractievoorzitter van Weerbaar Waddinxveen Stephan Peters bezig met het opzetten van een nieuwe politieke partij die in 2022 mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

Nicole Lamers

De partij is ontstaan vanuit een burgerinitiatief van enkele Waddinxveners die vinden dat het anders kan en anders moet. 

Via Facebook wordt de partij gepromoot met de volgende tekst: ‘Geen vastgeroeste doctrines, maar een duidelijke nieuwe politieke weg voor de Waddinxveners, door de Waddinxveners. Geen binding met en verantwoording naar landelijke politiek, maar een duidelijk lokaal geluid. Wij zetten ons in voor het Waddinxveense belang en onze partij kent geen links en rechts. We staan open voor samenwerking op de inhoud en niet op vooringenomen meningen en standpunten’.

Peters zegt in eerste instantie de hand uitgestoken te hebben naar WeWa, maar de liefde was volgens hem niet wederzijds. Hij meent dat WeWa aan de leiband loopt van het CDA en PCW. 

Peters: “Het is niet meer de partij van vroeger en dus wil ik (en inmiddels ook met zeven anderen) met Waddinxveen22 een nieuw geluid laten horen. In Waddinxveen moet een heleboel gebeuren. De gemeente zou de woningcorporatie meer onder druk moeten zetten zodat er meer woningen komen voor starters en senioren, om maar iets te noemen. En al die rotondes die in Waddinxveen zijn aangelegd; inwoners zijn er inmiddels aan gewend, maar mensen van buitenaf niet en die rijden bijna iedere fietser ondersteboven.” 

Meer berichten