Ellen van Helden en Raymond Boer zwaaien na verkiezingen af
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Ellen van Helden bij de begrotingsraad op 11 november.</p>

Ellen van Helden bij de begrotingsraad op 11 november.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Ellen van Helden en Raymond Boer zwaaien na verkiezingen af

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen – Ellen van Helden en Raymond Boer keren na de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 niet meer terug in de gemeenteraad. Dat heeft hun partij, de VVD, tijdens de begrotingsvergadering laten weten. Boer zwaait aan het einde van deze raadsperiode af na zestien jaar, Van Helden na twaalf jaar.

Erik van Leeuwen

Het afscheid van de twee VVD-coryfeeën, die de afgelopen jaren een belangrijke stempel drukten op het beleid van hun partij, werd woensdag door fractievoorzitter Andrea van der Ploeg wereldkundig gemaakt.

Van der Ploeg nam net na de zomer het fractievoorzitterschap over van Boer, die in februari een eigen bedrijf startte. “Raymond Boer en Ellen van Helden brengen de komende anderhalf jaar als doorgewinterde raadsleden hun kennis en kunde over op mij en Femke Vleij. Zij maken in 2022 plek voor nieuwe kandidaten.”

De 58-jarige Van Helden is al sinds 2000 betrokken bij de lokale politiek. In dat jaar trad ze toe tot het bestuur van de Waddinxveense VVD. 

In 2010 werd ze gekozen in de raad, waar ze woordvoerder was van onderwerpen aan de ‘zachte’ kant van het politieke spectrum: het sociaal domein, onderwijs, sport en cultuur. “Het is goed na zoveel jaren plaats te maken voor een nieuwe generatie”, zei zij. “Ik heb nog genoeg energie, maar de drive is wel wat afgenomen. Het komende anderhalf jaar gaan wij, Raymond en ik, Andrea en Femke op onze onderwerpen verder inwerken.”

Boer (52) werd in 2006 raadslid. “Ik had destijds een brief geschreven over de openbare ruimte naar alle politieke partijen. Het was helemaal mijn bedoeling niet om de lokale politiek in te gaan, maar blijkbaar viel ik op. In 2005 ben ik weer lid geworden van de VVD. Dat was ik in de jaren negentig ook al een tijdje geweest.”

Boer, die namens de VVD het woord voerde over financiën, openbare ruimte en verkeer, is sinds een paar jaar de nestor in de raad: het raadslid met de meeste dienstjaren.

Meer berichten