Dit is de takenverdeling van het nieuwe college
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief
Val van college

Dit is de takenverdeling van het nieuwe college

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Martijn Kortleven heeft als kersverse wethouder onder andere financiën in zijn portefeuille, wat hij ambieerde, en is tevens de eerste vervanger van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis als locoburgemeester. 

Kirsten Schippers kan weer opnieuw aan de slag met het Sleutelkwartier. In het vorige college werd ‘het Sleutelkwartier’ nog gezien als een apart takenpakket, nu staat het niet meer als zodanig vernoemd. Schippers maakte als enige van het nieuwe college deel uit van het vorige college dat in september dit jaar viel en vooral veel discussieerde over issues met betrekking tot woningbouw. 

Brigitte Leferink mag zich als wethouder en tevens als ‘oude rot in het vak’ (januari 2016 - mei 2018) ontfermen over het Sociaal Domein (jeugdzorg en Wmo), maar ook over duurzaamheid; twee pittige portefeuilles.

De drie nieuwe wethouders zijn onlangs geïnstalleerd en zijn ingekleurd door de volgende politieke partijen: PCW (Kortleven), Weerbaar Waddinxveen (Schippers) en het CDA (Leferink).

Meer berichten