Brigitte Leferink krijgt negentig procent betaald
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Brigitte Leferink. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)</p>

Brigitte Leferink. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Val van college

Brigitte Leferink krijgt negentig procent betaald

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Brigitte Leferink komt voor 0,9 op de loonlijst bij de gemeente als wethouder in het nieuwe college. Leferink (57) heeft een eigen bedrijf en wil afspraken die zij voor de komende periode heeft gemaakt nakomen.

“Het is wél zó netjes om dat niet in de tijd van de gemeente te doen”, liet zij de gemeenteraad woensdag 28 oktober bij haar installatie en die van haar collega’s Kirsten Schippers en Martijn Kortleven weten.

Integriteitscommissie
Leferink was in de periode 2014-2018, toen het CDA met de PCW en de VVD in het college zat, ook al wethouder. Nadat duidelijk werd dat haar partij niet in een nieuw college zou komen, in 2018, richtte ze een eigen communicatiebedrijf op. “Ik heb mijn wens om een halve dag voor mijn bedrijf te blijven werken voorgelegd aan de integriteitscommissie. Die had daar geen problemen mee.”

Volgens de 57-jarige Leferink is het vooral een financieel technische kwestie. “Ik krijg voor negentig procent betaald, maar het werk van de wethouder houdt natuurlijk niet op bij veertig uur in de week. Vaak ben je zestig uur bezig, soms nog meer.” Leferink bekende te azen op een wethouderspost na de verkiezingen in 2022. “Dat was mijn horizon, dus dit kwam als een verrassing. Ik heb er enorm veel zin in om met alle betrokkenen samen te werken. Van raad tot inwoners.”

Van de Krol
Doordat Martijn Kortleven raadslid was, werd woensdag ook een nieuw raadslid geïnstalleerd voor de PCW. Sylvia van de Krol neemt de plaats van Kortleven in.

Meer berichten