Logo hartvanwaddinxveen.nl
Martin Kraaijestein heeft zijn ontslag ingediend. Links op de foto Gezina Atzema.
Martin Kraaijestein heeft zijn ontslag ingediend. Links op de foto Gezina Atzema. (Foto: Erik van Leeuwen)
Val van college

Wethouder Martin Kraaijestein van Waddinxveen stapt op

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Wethouder Martin Kraaijestein (PvdA/GroenLinks) heeft de gemeenteraad van Waddinxveen zijn ontslag aangeboden. Dit maakte hij zelf bekend in een brief die hij dinsdag 8 september heeft verstuurd. Hij zegt dat 'diverse redenen' hebben geleid tot deze beslissing.

De fractie van de PvdA/GroenLinks is op de hoogte gesteld. Kraaijestein schrijft onder meer in zijn verklaring: 'Er zijn diverse redenen waarom ik deze stap zet. In de afgelopen periode zijn er voortdurend grote meningsverschillen geweest tussen de wethouder Ruimte (Gezina Atzema) en de wethouder Wonen (Martin Kraaijestein) met name over het (sociale) woningbouwbeleid. De wethouder Ruimte heeft binnen haar portefeuille nagelaten op voldoende wijze de door de raad vastgestelde woonvisie uit te voeren'. 

Hij is er verder van overtuigd dat Atzema 'niet over voldoende bestuurlijke capaciteiten beschikt, waardoor ook in haar andere portefeuilles en haar inbreng in het totale collegebeleid voortdurend problemen ontstaan, die schadelijk zijn voor een krachtig en duidelijk gemeentelijk beleid'.

Kraaijestein hoopt dat andere wethouders zijn voorbeeld volgen. 'Door mijn beslissing om af te treden, hopelijk gevolgd door eenzelfde beslissing van de andere wethouders, komt er ruimte voor de raad om een nieuw college te vormen'. Hij stelt dat hij in een dergelijke nieuwe samenstelling weer deel wil nemen.

Later meer

Meer berichten