Logo hartvanwaddinxveen.nl

Dode op Mallorca is 27-jarige Waddinxvener

  •   keer gelezen   Politie

Mallorca/Waddinxveen - De Nederlander die zondag 18 juli in Mallorca is overleden nadat hij eerder in die week werd mishandeld door landgenoten, komt uit Waddinxveen. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) maandag bevestigd. “In en in triest”, aldus een woordvoerder van BuZa.

De Waddinxvener werd volgens de Spaanse politie woensdagnacht zonder reden mishandeld en tegen zijn hoofd getrapt door en groep Nederlandse jongens. De 27-jarige man overleed zondag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn familie is inmiddels in Spanje en wordt bijgestaan door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hij zou deel hebben uitgemaakt van een groep van vijf vrienden die ‘s nachts uit het niets werd aangevallen door de andere groep Nederlanders, in Playa de Palma. Drie slachtoffers hielden hier lichte verwondingen aan over, een vierde raakte bewusteloos. Van deze slachtoffers heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken geen hulpvraag ontvangen, dus hoe het nu precies met hen gaat, kon de woordvoerder niet beantwoorden.

Camera
De daders hadden volgens de Spaanse politie al urenlang opstootjes veroorzaakt. Omdat er op de plek van de mishandeling camera’s hingen, heeft de politie alle negen verdachten op beeld. Ze zijn tussen de 18 en 20 jaar oud.

Acht verdachten wisten naar Nederland te vertrekken voordat de politie hen kon arresteren, één 18-jarige werd opgepakt maar is inmiddels weer vrij gelaten. 

Meer berichten