De politie vraagt bewoners van de Triangel 112 te bellen zodra er iets verdachts is te zien.
De politie vraagt bewoners van de Triangel 112 te bellen zodra er iets verdachts is te zien. Foto: archief HvH

Triangel populair bij dieven: in korte tijd meerdere auto's gestolen

Politie 529 keer gelezen

Waddinxveen - Nieuwbouwwijk Triangel is kennelijk aantrekkelijk voor autodieven. Het politieteam van Waddinxveen maakt via Facebook wereldkundig dat in korte tijd meerdere personenauto’s specifiek in deze wijk zijn gestolen. 

De politie vraagt bewoners van de Triangel met klem 112 te bellen zodra er iets opvallends is te zien of te melden en om het daarna ook eventueel in een straat-app te vermelden.

Ook doet de politie een beroep op mensen die eventueel een camera aan huis hebben hangen of in het bezit zijn van een video-deurbel, om deze aan te melden bij 'camera in beeld'; dit is een politiesysteem waarmee alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart staan ingetekend.

Geen terugkoppeling
Op de facebookpagina van de politie wordt veel gereageerd door inwoners van Waddinxveen. Zo wordt gemeld dat er camerabeelden zijn gedeeld met de politie, maar dat er tot op heden nog geen terugkoppeling is geweest.

Geopperd wordt om camera's en waarschuwingsborden op te hangen op alle toegangswegen van de Triangel. Weer een ander lanceert het idee om een paar lokauto's in de wijk te plaatsen om de dieven zo te kunnen volgen naar een eventuele loods. 

Volgens weer een ander gaat het om bestellingen uit het Oostblok en zou de politie 'de busjes die na werktijd rondrijden met witte kentekenplaten meer in de gaten moeten houden'.