Waddinxvener krijgt vier jaar gevangenisstraf voor doodschudden zoontje
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Edward Lich/Pixabay

Waddinxvener krijgt vier jaar gevangenisstraf voor doodschudden zoontje

  •   keer gelezen   Juridisch

Den Haag/Waddinxveen - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag een 30-jarige man uit Waddinxveen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor doodslag op zijn zoontje van twee maanden oud.

De vader heeft de baby krachtig heen en weer geschud, waardoor hersenletsel is ontstaan en het jongetje is overleden. Ook is hij veroordeeld voor mishandeling van zijn ex-partner, de moeder van de baby.

De rechtbank sluit op basis van rapportages van deskundigen uit dat het hersenletsel is veroorzaakt door andere (medische) oorzaken. De man heeft door het schudden van de baby ‘voorwaardelijk opzet’ gehad op de dood van zijn zoontje. Dat betekent dat hij het risico van zijn handelen heeft aanvaard.

De officier van justitie had bij de behandeling van de zaak op 22 december aan de rechtbank gevraagd om een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar en 6 maanden. 

De rechtbank heeft echter 4 jaar opgelegd. Bij de hoogte van de straf heeft de rechtbank overwogen wat er in vergelijkbare zaken aan straffen is opgelegd. Ook heeft de rechtbank rekening gehouden dat deze zaak niet een ‘standaard’ doodslagzaak betreft en dat de verdachte zal moeten leven met het feit dat door zijn toedoen zijn zoontje is overleden.

Meer berichten