Logo hartvanwaddinxveen.nl
Wagro hier aan het werk aan de Slingerkade in Zevenhuizen.
Wagro hier aan het werk aan de Slingerkade in Zevenhuizen. (Foto: Hart van Holland)
Afvalbeleid

Raad van State geeft Wagro uitstel van executie

  •   keer gelezen   Juridisch

Den Haag/Waddinxveen - Afvalverwerker Wagro in Waddinxveen heeft van de Raad van State meer tijd gekregen om de administratie van binnenkomend afval op orde te brengen. De Raad verlengde donderdag de termijn die de provincie het bedrijf eerder daarvoor gaf. Wagro had eerst tot 11 september de tijd, nu tot 1 december. 

Wagro wil de administratie wel verbeteren, maar stelde onlangs al bij de Raad dat de tijd die de provincie daarvoor gaf, te kort is. Er moeten veel dossiers worden aangepast. Volgens de Raad bestaat inderdaad de kans dat Wagro de termijn van de provincie niet haalt. In dat geval wordt een opgelegde dwangsom omgezet in een boete die kan oplopen tot 10.000 euro. 

Dat ging de Raad te ver. Wagro krijgt nu de tijd om vóór 1 december zijn zaken op orde te hebben. Blijft Wagro dan opnieuw in gebreke, dan gaat de boeteteller alsnog lopen. De provincie draaide de duimschroeven bij het bedrijf aan de Tweede Bloksweg flink aan, vanwege het aantal klachten over stank. 

Het bedrijf wordt al langer door de provincie in de gaten gehouden en de maat is nu vol. De provincie trakteerde de afvalverwerker op nog meer dwangsommen, met een totale hoogte van 850.000 euro. Over die dwangsommen gaat de Raad van State zich nog buigen in een vervolgzitting, waarschijnlijk later dit jaar. 

Die dwangsommen gaan over overtreding van de vergunningvoorschriften. Wagro heeft volgens de provincie meer afval ingenomen dan is vergund.

Meer berichten