Prijzen van centrumwoningen starten bij tweeënhalve ton (Foto uit archief Hvh)
Prijzen van centrumwoningen starten bij tweeënhalve ton (Foto uit archief Hvh)

Kom in Waddinxveen wonen, als je durft

Ingezonden 2.575 keer gelezen

Ingezonden brief

Op een bord bij de eerste rotonde die je tegenkomt in Waddinxveen zodra je de snelweg verlaat staat: ‘Kom hier wonen als je durft’.

Daar is geen woord van gelogen. Denk vooral heel goed na voordat je besluit hier te komen wonen met je jonge gezin. Om de huizen te kunnen betalen, zullen beide ouders moeten werken, dus probeer eerst maar om de kinderen op de kinderopvang en school te krijgen.

Wat bedoelt u met ‘Sorry, uw kind kan er niet bij, er is een stop op nieuwelingen?’ Okay, even nadenken: dan maar verder rijden met de auto voor een school of kinderopvang of eventueel oma en opa erbij betrekken, dan kan ik hier wel wonen. Denk nog maar eens na.

Je moet wel om 7 uur de deur uit, want vanaf 7.30 uur sta je vast op alle wegen met auto’s die allemaal dezelfde kant op moeten. Okay prima, dan ga ik wel met de trein en bus, moet kunnen. Dat is met name een optie als je van gokken houdt en niet ergens op tijd moet komen (komt hij wel, komt hij niet, slaat hij mijn stop over, stopt hij vandaag wel?).

Dus bedenk ik mij elke dag wanneer ik langs het ‘welkomstbord’ kom, dat het inderdaad neerkomt op het ‘durven’ om hier te komen wonen.

Waddinxveen, wat willen we nou? Een stad zijn met dorpse voorzieningen? Begin bij de basis: zorg voor kinderopvang, maak de scholen groot genoeg zonder het verplaatsen van kinderen (met gymzalen) en zorg voor winkels of in elk geval een supermarkt in Triangel waar je na 18.00 uur ook nog boodschappen kunt halen zonder lege schappen aan te treffen.

En stop in vredesnaam met bouwen van nog meer dure huizen als er aan basisbehoeften niet voldaan kan worden.
Christa Parry