Afbeelding

Waar nu naartoe met plastic, kranten en glas?

Ingezonden

Ik ben niet iemand die snel in de pen klimt, maar nu voel ik me toch geroepen om te reageren. Ik woon sinds vijf jaar in de flat van Woonpartners aan het Jan van Bijnenpad bij het Anne Frank Centrum. 

Vanaf de bouw in 1970 was er een aparte ruimte om plastic, kranten en glas naartoe te brengen in de flat. Tot mijn verbazing is deze twee weken geleden dichtgegaan, gesloten. Zelf ben ik nog goed ter been, maar er wonen hier mensen die al heel oud zijn en slecht kunnen lopen en zelfs in de war zijn, die mensen kunnen tegenwoordig nauwelijks meer terecht bij de zorg, waar Woonpartners niets aan kan doen, maar hou daar dan wel rekening mee.

Het was netjes geweest als Woonpartners eerst met de gemeente had geregeld dat er bakken voor dit soort afval bij de flat waren neergezet en daarna pas het hok dicht was gedaan, deze mensen weten nu niet waar ze heen moeten. Ze gooien hun afval, denk ik, nu maar bij het restafval wat ook niet de bedoeling is en wat extra geld kost namelijk 1,50 euro per keer. Er staan bakken voor dit afval bij de Peter Zuidlaan, maar dat is voor deze mensen te ver. Ik wilde dit even kwijt en hoop dat er iets aan gedaan wordt.

J.H.C. van Loon